nlc.hu
Aktuális

Magyar vendégmunkások haltak meg Ausztriában

Egy közeli síparadicsomban dolgoztak az osztrák autóbaleset magyar áldozatai

Két nő és egy férfi hunyt el a Salzburg közelében történt szerencsétlenségben.
autóbaleset,

Meghalt három magyar Ausztriában, amikor autójukkal megcsúsztak a szakadó hóesésben és egy távolsági busznak – amely nem szállított utasokat – csapódtak a Salzburgtól 80 km-re lévő Leogangnál – számolt be az RTL Híradó. Két nő – egy 29 éves győri és egy 36 éves sárvári nő – a helyszínen életét vesztette. A kocsi sofőrjét – egy 25 éves budapesti férfit – kórházba szállították, de ő sem élte túl a tragédiát. A buszvezető is súlyosan megsérült.

Az első vizsgálatok szerint a kocsi a vastag hóban megcsúszott, és a sofőr hiába fékezett, az autó a szemből jövő buszba csapódott. A buszvezető is próbálta elkerülni a karambolt: lekormányozta a buszt az árokpartra, de hiába. 

A baleset miatt tegnap órákra le kellett zárni a síközpontokhoz vezető útszakaszt.

Az RTL Híradó információ szerint az elhunyt magyarok vendégmunkások voltak. Szombat reggel is a közeli síparadicsomba indultak dolgozni.

A Bors úgy értesült, hogy mindhárman Zell am Seeben dolgoztak egy szállodában. “Dani profi sofőr volt, a kocsiján pedig téli gumik voltak. (…) Az okozhatta a tragédiát, hogy éjjel lefagyott az út, arra pedig ráesett a hó, így lehetetlen volt észrevenni, hogy jeges” – nyilatkozta a bulvárlapnak egy barát.

Kiemelt fotó forrása: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top