nlc.hu
Aktuális

Háborúellenes képet rajzolt, árvaházba került egy orosz kislány

Árvaházba került egy orosz kislány, mert háborúellenes rajzot készített az iskolában

Mását elszakították az édesapjától, akire börtönbüntetés vár.
Mása rajza

Egy 12 éves orosz kislány édesapját összeverték majd bebörtönözték, a lányát pedig árvaházba vitték, miután a gyerek háborúellenes rajzot készített egy iskolai órán – számolt be a Guardian.

Alekszej Moszkaljevet, egy egyedülálló apát a kelet-oroszországi Tula régióból decemberben a hadsereg lejáratásával vádolták meg, miután lánya, Mása az iskolában tiltakozott a háború ellen – írta meg kedden a Meduza nevű független orosz portál.

A lap szerint az eset azután történt, hogy Mása tanára arra utasította osztályát, hogy rajzoljanak képeket az Ukrajnában állomásozó orosz csapatok támogatására. Ehelyett Mása egy orosz zászlót rajzolt, rajta a “nemet a háborúra” felirattal, és egy ukrán zászlót, amelyen a “dicsőség Ukrajnának” felirat díszeleg. A tanárnő értesítette az iskola igazgatóját, aki kihívta a rendőrséget.

A hatóságok több órán keresztül egyedül, hozzátartozó vagy ügyvéd jelenléte nélkül hallgatták ki Mását, majd egy napra egy árvaházba vitték. Eközben az apát is kihallgatták és brutálisan meg is verték.

„Három és fél órán keresztül tartott a kihallgatás, amit egy FSZB-s tiszt vezetett. Azt mondta, hogy rosszul nevelem a lányomat, ezért el fogják venni tőlem, engem pedig börtönbe zárnak” – mesélte Moszkaljev.

Moszkaljev ügyvédje az OVO-Info oldalnak elmondta: „Ha a tisztek úgy döntenek, a férfit börtönbe zárhatják, a lányát pedig árvaházba küldhetik”. Az apa azt mondta, hogy nincs más rokona, aki vigyázhatna Mására, ha börtönbe kerülne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top