nlc.hu
Aktuális

Vlagyimir Putyin luxusbirtoka a Valdaji tónál

Az aranypalota: hihetetlen luxus Vlagyimir Putyin titkos birtokán

Állítólag itt lakik barátnője és közös gyermekeik is, akiket nyilvánosan soha nem vállalt fel az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin és élettársa, Alina Kabajeva cári családhoz illő körülmények között él a Valdaji-tó partján található birtokon, ez derült ki abból a fotókkal gazdagon illusztrált cikkből, ami a Proekt nevű független oknyomozó oldalon jelent meg nemrég. Az, hogy Oroszország elnökének is van itt egy ingatlanja, az nem újdonság, de most újabb részletek derültek ki róla. 

Mint a 444.hu írja, a környéket több szovjet, illetve orosz vezető ismerte, a tó keleti felének egyik, alant látható félszigetén ugyanis az 1930-as években nagy területet sajátított ki magának a szovjet állam, ahol nyaralók és egyéb pihenőépületek egész sorát húzták fel a fontos állami- és pártvezetők szórakoztatására.

Tóparti luxus

Putyin rezidenciáját a hatalomra kerülése után kezdték el építeni még a kétezres évek elején, egyes források szerint 2003-ban személyesen ellenőrizte a munkálatokat, és túlságosan modernnek találta a berendezést. Arra a kérdésre, hogy mit szeretne, hogyan nézzen ki, azt válaszolta, hogy úgy mint Szentpétervár, ami okozott egy kis fejtörést a kivitelezőknek, majd úgy döntöttek, valószínűleg azt szeretné az elnök, ha vidéki otthona az Ermitázs, Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeumát idézné.

Nem is spóroltak az arannyal a belső terek kialakításánál, van például egy helyiség, ahol aranyozott székek várják az elnököt és a vendégeit, de az egyik legimpozánsabb lakberendezési tárgy talán nem más mint az az óriási csillár, ami három emelet magasból lóg, és rubinok díszítik. Persze a többi helyiség is elég impozáns az arany házban, ahogyan a cikkben emlegetik az épületet. Miután Vlagyimir Putyin és Ljudmila Putyina 2014-ben elvált, sokan azt gondolták, az elnök barátnőjét is ide költözteti majd, de végül 800 méterre ettől a palotatáról felépítettek egy fából készített kúriát, Kabajeva és gyermekei számára.

Két évvel ezelőtt a ház közelében létesíttettek egy kis csónakkikötőt is, hogy vízre szállva is el lehessen jutni a 28 hektáros telken kialakított hatalmas parkba, ahol korábban facsemetéket neveltek a közelben lévő nemzeti park számára. De más lehetőség is van a szabadidő eltöltésére, a két épület között félúton van egy hatalmas fürdőkomplexum szoláriummal, kriokamrával, 25 méteres úszómedencével, hammammal, szaunával, iszapfürdővel, masszázsfürdővel, kozmetikával és fogászattal. Hogy gyerekek is gyakran megfordulnak a rezidencián, azt pedig egyesek szerint az is bizonyítja, hogy most már van egy kicsi gokart pálya is a birtokon, illetve játszótér is épült korábban az erdőben. 

Természetesen magán a birtokot és a környékét is nagyon ügyelnek a Putyin és eltitkolt családja biztonságára, a védelmet a Szövetségi Védelmi Szolgálat (FSO) látja el, az orosz-ukrán háború kitörése után pedig egy légvédelmi rakétarendszert is telepítettek a közeli Jascserovo faluba, illetve az elnök saját páncélvonatjával szokott közlekedni, és biztos, ami biztos alapon, emiatt építettek egy külön vasútállomást is egy másik közeli faluba, amit a köznép nyilván nem használhat, sőt, elvileg nem is tudhatnánk a létezéséről. Putyin számára egyébként hasonló magánállomásokat építettek a Szocsiban és a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban lévő rezidenciáján is.

Vlagyimir Putyin és Alina Kabajeva

Vlagyimir Putyin és Alina Kabajeva (Fotó: Profimedia)

A titkos család

A beszámolók szerint természetesen van egy csapat, aki Vlagyimir Putyin párjának kényelméről hivatott gondoskodni, közülük néhányan a rokonai, akik hatalmas összegeket keresnek Putyin körének tulajdonában lévő vállalatokban. És az oknyomozók szerint az is bizonyítja, hogy az egykori tornásznő itt lakik, hogy nemcsak a kísérők utaznak gyakran a rezidenciára, hanem a nő húga és édesanyja, valamint 2017 tavaszáig maga Kabajeva is, bár állítólag ő most már inkább a páncélvonatot használja.

Az információk szerint egyébként az egykori tornásznő  ingatlanjai között szerepel a Szocsiban álló Royal Park lakóparkban lévő penthouse is, ami egy 2600 négyzetméteres lakás úszómedencével, mozival, terasszal és saját helikopterleszállóval is rendelkezik, és azt írják róla, hogy ez Oroszország legnagyobb lakása. És ez nem minden, Alina Kabajeva nagymamájának nevére bejegyzett ingatlanok értéke mintegy 1,1 milliárd rubel, miközben ő hivatalosan egy Nikologorij nevű kisfaluban lévő egyszerű faházban lakik. 

Vlagyimir Putyin és Alina Kabajeva

Vlagyimir Putyin és Alina Kabajeva (Fotó: Profimedia)

Ugyan Vlagyimir Putyin és Alina Kabajeva sosem vállalta fel kapcsolatát, de minden jel arra utal, hogy az évek során több gyermeke is született a párnak. Állítólag van is olyan felvétel, amin az a svájci orvoscsapat szerepel, akik egy helyi luxusklinikán segítkeztek az egyik szülésnél. Egyesek szerint nagyon árulkodó, hogy a szakemberek még 2019-ben feltűntek egy moszkvai rendezvényen. Ugyan a Proekt szeretett volna velük is interjút készíteni, de nem válaszoltak a megkeresésre, illetve egyikük elrejtette vagy törölte  a Moszkvában készült fotókat a közösségi oldaláról. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top