nlc.hu
Aktuális

Bosszúból végezhettek ki egy kutyát Pécelen

Megrázó kegyetlenséggel, 11 késszúrással végeztek egy kutyával Pécelen

Az állatvédők a hatóságok eljárását is kifogásolják, mert a rendőrök egyszerűen otthagyták a 11 késszúrással megölt eb tetemét.

Tizenegy késszúrással végeztek egy kutyával Pécelen – írta a Facebookon a Szurkolók az Állatokért Alapítvány. Az állatvédők szerint az elkövető egy nő volt, aki bosszúból végezte ki az állatot.

Az alapítványt azután értesítették, hogy az eb teteme már egy napja ott feküdt a helyszínen. Mint írják, a rendőrök kimentek, összeszámolták a 11 késszúrást a kutya testén, megkérdezték, mennyit ér az állat, majd az elkövető nőt bevitték a rendőrségre.

Szurkolók az Állatokért Alapítvány

A 11 késszúrással megölt kutya Pécelen (Forrás: Facebook/Szurkolók az Állatokért Alapítvány)

„Viszont a hatóság a kivégzett kutya testét nemes egyszerűséggel ott hagyta. Sem a környéken működő ebrendészt nem értesítették, sem állatvédő szervezetet, állatkórházat nem kerestek meg, hogy valaki gondoskodhasson a tetem elszállításáról. A kutyus teteme 1 napig feküdt még a helyszínen, amikor kaptuk a bejelentést. Nem tudjuk történt-e hivatalos nyomrögzítés, de hogy a test boncolásra való elszállításáról, vagy egyáltalán a tetem tetthelyről való begyűjtéséről nem gondoskodtak, az biztos!!! PEDIG MI EZ, HA NEM BŰNCSELEKMÉNY????” – teszik fel a kérdést a bejegyzésben.

Végül a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület tagjai még tegnap gondoskodtak a tetem boncolásra való elszállításáról. A poszt szerint „amint meglesz a hivatalos és megdönthetetlen bizonyítéka a gyilkosságnak, a bosszúból elkövetett bűncselekmény miatt a feljelentést a két szervezet együtt megteszi”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top