nlc.hu
Aktuális

növényi hajáplók

Egy hajfanatikus naplója: új növényi hajápolókat teszteltünk

Életteli és gyönyörű hajat ígért az Yves Rocher megújult hajápoló termékcsaládja – hát persze, hogy ki kellett próbálnunk az újdonságokat!

Szeretem, ha a hajam fényes, ápolt, puha és egészséges. Mivel festetem és sokat formázom (egyenesítem vagy épp göndörítem), extra törődésre van szüksége, hogy valóban olyan jó állapotban lehessen, mint ahogy azt szeretném. Vevő vagyok az újdonságokra a szépségápolás minden területén, ám a hajápolókkal óvatosabban kísérletezem. Elég jól kitapasztaltam már, milyen típusú termékek működnek jól a középhosszú, szőkére festett, vastag szálú, szöszösödésre hajlamos hajamon, és azokat a termékeket tesztelgetem szívesen, amelyek passzolnak hozzá.

Természetes ápolás

Különösen kedvelem a szulfátmentes hajápolókat, az a tapasztalatom velük, hogy kíméletesebbek a hajamhoz – a textúrájához és a színéhez is. Ezért is örültem nagyon az Yves Rocher megújult hajápolóknak: a természet ihlette hét termékcsaládról van szó, szulfát- és szilikonmentes kozmetikumokról, amelyek között minden hajtípus igényeire lehet megfelelőt találni. A több mint 94%-ban természetes összetevőket tartalmazó, 100%-ban vegán összetételű termékcsaládok közül az egyik legnépszerűbb, a Regeneráló hajápoló család pedig pont az én fürtjeimre való!

Illatos regenerálás

A termékcsalád bio jojobaolajat tartalmazó regeneráló samponból, balzsamból, tápláló olajból és hajpakolásból áll. Intenzív ápolást nyújt a nagyon száraz és sérült hajnak, valamint a töredezett hajvégeknek. (Az én hajam esetén enyhe szárazságról és támogatásra szoruló hajvégekről van szó.) Aminek a különlegesen hatékony ápolás és táplálás köszönhető, az az, hogy a jojobaolaj Omega-6 és Omega-9 zsírsavakban gazdag összetétele nagyban hasonlít az emberi haj természetes olajaiéhoz. Első tesztelésnél a sampont és a balzsamot vetettem be, a hajápolásom többi elemét nem bolygattam, hogy tiszta képet kapjak, mire képesek a termékek. Extra hasznos infó volt, hogy a sampont érdemes 2-3 percig a hajon hagyni, hogy megfelelően ki tudja fejteni a hatását, vagyis minél több felesleges faggyút, port, izzadságot tudjon eltávolítani a fejbőrről. Elég sietősen szoktam intézni a hajmosást, de erre most szántam plusz 3 percet, és nagyon megérte: tényleg tisztábbnak éreztem utána a fejbőrömet, a második mosás már nagyon könnyen felhabzott. A balzsamtól rendkívül puha, kellemes érzetű lett a hajam, de az igazi meglepetés a szárításnál ért: a selymesség könnyű formázhatósággal járt együtt. Tényleg szuperegyszerű volt nagyméretű, szárítós körkefével azt az íves, de fényesre szárított hatást elérni, amit úgy szeretek – és a hajam nagyon jól meg is tartotta mind a formáját, mind a puhaságát napokig.

SOS segítség

Mikor közeledett a mosás időpontja, beállítottam a sorba a következő terméket, a Pure Detox tisztító száraz sampon. Ez egy természetes eredetű por bio alával bio algával, amit nagyjából 30 centi távolságból kell a hajtőre fújni, bemasszírozni és átfésülni. Nekem fésülés nélkül is működött: a fejtetőn már kicsit lelapult, picit fényesedő tincseket nagyon szépen mattította és megemelte, simán nyertem egy extra napot így a következő mosásig. Amire érdemes figyelni, hogy tényleg ne fújjuk túl közelről a hajra, hogy jobban szétoszolhasson a por, és hogy ne csak a fejtetőre fújjuk, hanem a felső hajréteg alatt lévő, oldalsó részekre is jusson, hogy mindenhol megemeltebb legyen a frizura. Nekem egy pici bemasszírozás bőven elég volt, hogy elérje ezt a hatást.

Pure Detox fejbőrradír és pakolás bio algával

Pure Detox fejbőrradír és pakolás bio algával

Lehet még tisztább?

A következő mosásnál pedig még egy Pure Detox terméket vettem bele a rutinba: a Pure Detox fejbőrradírt. Ez egy radírozó hatású pakolás, szintén bio algát tartalmaz, valamint fehér agyagot, és gyengéden, ám mélyen tisztítja, radírozza a fejbőrt. Azt ígéri, hogy segítségével meghosszabbítható a mosások közötti idő – ezért különösen kíváncsi voltam rá. Száraz hajra kell felvinni, a tövekre, ezért és fésű segítségével választékonként haladva dolgoztam. Ez így ugyan igényel egy kis extra időt, de (vigyázat, spoiler!) tényleg megéri. Miután az egész fejbőrömet beterítettem a pakolással, bemasszíroztam kicsit, majd 5 percig fenn hagytam. Utána egy kis vízzel pluszban átmasszíroztam – ez nagyon jól esett, majd következett az alapos öblítés. Igyekeztem tényleg alapos lenni, de ha esetleg egy-két szemcse ottmaradt volna (nem maradt), a samponos mosás során az is kiöblítődik. Heti egyszer ajánlott a használata, ez nálam minden második mosást jelent. Azt kell mondanom, hogy abszolút megéri, olyan érzés volt, mintha fellélegzett volna a fejbőröm, és tényleg sokáig friss, dús hatású maradt a frizurám. Extraként a mosás után még bevetettem az univerzális balzsamot. Nem kiöblítendő pakolásként használtam, a hajvégeket nagyon szépen puhította és csökkentette a szöszösséget. Váltva fogom használni a regeneráló termékcsalád töredezés elleni hővédő szérumával. Úgy érzem, erre nagy szüksége van a hajamnak, mert a szárítós hajkefe, amit használok, elég magas hőfokon működik, szóval nem árt mellé a védelem. A termék 230 fokig védi a szálakat a hőhatástól, fényt és rugalmasságot ad nekik.

Fényt adó hajleöblítő ecet málnával

Fényt adó hajleöblítő ecet málnával

Hadd csillogjon!

Sosem használtam még folyékony hajöblítőt, de ennek is eljött az ideje: a tesztcsomagban az Yves Rocher Málnás fényt adó hajöblítő ecet nevű terméke is ott lapult. A benne lévő málnaecet élénkíti a haj színét és fényét, a körömvirágolaj pedig simítja a hajszálakat. Annak ellenére, hogy ecetnek hívják, tényleg nagyon finom illata van, és nagyon könnyű használni: az utolsó vizes öblítés előtt kell felrázás után egyszerűen rálocsolni a hajhosszra. Eltávolítja a hajat elnehezítő, fényét gyengítő részecskéket – a táplálás mellett a könnyedség érzése az, amit nagyon szeretek a hajamon. Ugyan az én tincseim vastag szálúak, de szerintem vékony szálú hajon is szuperül működhet ez a termék, segít abban, hogy a szálak megkapják a szükséges ápolást, de nehezüljenek el, lapuljanak le idő előtt.

Rutin személyre szabva

Nagyon sok, jobbnál jobb termék van tehát a megújult Yves Rocher hajápolók között. Szerintem érdemes úgy válogatni közülük, hogy a hajunk állapotának igényeinek megfelelő alaptermékekkel teszünk próbát, és ezekhez szerezzük be fokozatosan azokat, amelyek még szükségesnek bizonyulnak ahhoz, hogy a hajunk a lehető legjobb állapotban legyen. Nekem a pakolás és a hővédő is az alapszettem része, de esélyes, hogy a fejbőrradír is rendszeres résztvevője lesz ezután a hajmosási programomnak.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top