nlc.hu
Aktuális

Úszómedencében rekedt vaddisznó

Vaddisznó fürdőzött egy budakeszi családi ház medencéjében – videó

A pancsolásra ébredt fel az ottlakó család.
vaddisznó

Vaddisznó rekedt egy családi ház úszómedencéjében Budakeszin, péntek hajnalban esett csapdába. A házban élő család a zajokra riadt fel. “Kijöttem, lámpával kivilágítottam, (…) azt vettem észre, hogy nagy pancsikálás van, és bent van a vaddisznó a medencében” – nyilatkozta az RTL Híradónak a családfő.

A medence szélén mindenhol felhasadt a kék védőburkolat. A hatalmas példány nem tudott kijutni a medencéből, a fogával próbált a perembe kapaszkodni.

Az ottlakók először maguk próbáltak segíteni rajta, majd kihívták a tűzoltókat, akik létrákkal támasztották alá a 150-200 kilós állatot, így segítették ki a vízből. “Egy rövid küzdelem után sikerült szerencsére a vaddisznót úgy felnyomni, hogy ki tudta verekedni magát a medencéből és egyből megtalálta azt a csapást, amin bejött és eltávozott a helyszínről” – mesélte András Márton, szolgálatparancsnok.

Budakeszi amúgy erdőkkel van körbevéve, a környéken lakók már hozzászoktak ahhoz, hogy időről időre a vadállatok a házak közé is betévednek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top