nlc.hu
Aktuális

Daniel Radcliffe és Erin Darke magassága

„Mióta tudnak a transzik szülni?” – Ne bántsátok már Harry Potter barátnőjét!

Harry Potter, azaz Daniel Radcliffe és barátnője, Erin Darke gyermeket vár, ami amúgy egy pozitív hír, mégis sikerült a kommentelőknek fröcsögni a sztárpár külsejére.

Daniel Radcliffe az, aki bár jobbnál jobb filmekben szerepelt a Harry Potter óta, mindig a kis varázslófiú marad az emberek szemében. A „kis” jelzőt ebben az esetben szó szerint is értjük, mert a színész nem nőtt magasra – ahogy még sok milliárd ember ezen a bolygón is hozzá hasonlóan alacsony növésű.

A magasságával az ember – még ha hatalmas sztár is – nem igazán tud mit kezdeni, ahogy azzal sem, hogy mekkorára nő a feje vagy a lába, ezeken az örökölt adottságokon még a plasztikai sebészek sem tudnak segíteni. Mégis, pont ezeket támadják a kommentelők most, hogy reflektorfénybe került Radcliffe és barátnője, Erin Darke azzal a hírrel, hogy gyermeket várnak. A fröcsögés amúgy sem szép dolog, de egy terhesség híre alatt különösen visszatetsző. Csak példának hoztunk pár kommentet, ami a gratuláció helyett a boldog szülők külsejének – főleg az anya magasságának és arcának – kritizálásával reagált a hírre:

  • „Azt hittem, az anyja…”
  • „Mintha a női változata lenne.”
  • „És melyikük Daniel?”
  • „Magasságban magához valót már nem talált? De gratulálok nekik.”
  • „Ez két pasi?”
  • „Hirtelen alig tudtam eldönteni, melyik melyik…a szakáll a végén besegített.”
  • „Nem hiszem, hogy nem transzi!”
  • „Mióta tudnak a transzik szülni?”
  • „Eskü, nem vagyok ilyen, de ez a nő… oké magasabb, mint Daniel, na, nem nehéz magasabbnak lenni nála, de milyen nagy feje van már!”
  • „Ez a fiatalembör biztos még mindig a szerelmi bájital hatása alatt van.”

A cikkek alatti Facebook-kommenteket olvasgatva sajnos világossá vált, hogy egészen sokan vannak, akiknek fogalma sincs arról, hogy mit jelent az, amikor önmagáért szeretünk valakit, nem pedig a külseje az első. Egyébként Erin Darke egyáltalán nem néz ki férfinak, nagyon szép és különleges arca van, de mint mindenkiről, róla is készültek már előnytelenebb fotók. De még ha férfias vonásai is lennének, akkor már rögtön ilyen kövezést kell kapnia? Ezt érdemli egy terhes nő, aki boldog tíz éve a párjával és gyermeket vállalnak? Csak azért, mert nem topmodell és a pasija alacsonyabb nála. Tényleg előre kell szidni a gyerekét, hogy milyen csúnya lesz, és azzal zaklatni, hogy biztos transznemű?

Daniel Radcliffe és Erin Darke (Forrás: Getty Images)

Daniel Radcliffe és Erin Darke (Forrás: Getty Images)

Azért is érthetetlen ez a reakció, mert nem ők a világtörténelemben az első pár, akiknél a férfi alacsonyabb, mint a nő. Például a mostanában nagy kedvenc Zendaya és mindenki Pókembere, Tom Holland jelentős méretkülönbséggel szerelmesek egymásba, és a méret ebben az esetben is a nő, Zendaya javára írható. A nő konkrétan 178 centi, míg a férfi csak 169 centiméterre nőtt (azaz még nagyobb a különbség köztük, mint Erin és Daniel között). Vagy itt van Nicole Kidman a maga 180 centijével, aki rendre alacsonyabb pasikat választott maga mellé, gondoljunk csak az alig 170 centis Tom Cruise-ra, vagy Kidman jelenlegi férjére, Keith Urbanra, aki 178 centiméteres ugyan, de ha Nicole felvesz egy magas sarkút, a férfi máris a felesége hóna alatt találja magát. És a sor még bőven folytatható lenne magas nőkkel és alacsony férfiakkal a celebvilágból vagy a valóságból. Egyáltalán nem furcsa vagy megdöbbentő párosítás, főleg nem manapság.

Akkor mégis miért pécézte ki most az internet népe, miért nevetik ki Radcliffe-et és barátnőjét a méretkülönbség miatt? Tényleg transzneműzni kell egy nőt, csak mert magasabbra nőtt, mint a párja?

 

Daniel 165 centis, a barátnője, Erin 170 centire nőtt meg. Ez akkora különbség lenne, ami miatt nem is kéne együtt lenniük? Ez az öt centi már feljogosítja az utolsó Facebook-felhasználót is a gyalázkodásra? Nagyon szomorú világban élünk, hogy egy boldog párról és a gyerekvállalásukról nem a gratuláció, hanem a külsejük miatti köpködés jut sok ember eszébe. Ráadásul olyan miatt, amit még csak nem is lehet befolyásolni: két ember magassága miatt. Vagy az lenne a probléma inkább, hogy sem Erin, sem pedig Daniel nem a szokásos modellalkatú, modellarcú, instakompatibilis szépség? Így elferdült már az átlagértékrend, hogy ennyien nem bírják ki szó nélkül, ha nem tökéletes emberek ömlenek a médiából?

Daniel Radcliffe és Erin Darke szeretetben várják a közös gyereküket – nem lehetne, hogy csak örüljünk annak, hogy a sztárok között is akadnak még normális emberek, akiknek nem csak a külsőségek számítanak? Lássuk őket annak, akik: két ember, akik szeretik egymást. Egyébként meg jobb lenne, ha mindenki előbb tükörbe nézne, mielőtt mások külsejét kezdi pocskondiázni, lehet, hogy kevesebb gyűlölködés lenne a neten.

Daniel és Erin még több képen:

Megnézem
Összes kép (4)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top