nlc.hu
Aktuális

Gérard Depardieu zaklatási ügyei

13 nő vádolja Gérard Depardieu-t szexuális visszaéléssel

20 éven át zaklatta a nőket Depardieu a filmforgatásokon egy nyomozati jelentés szerint.

Egy új vizsgálat azt állítja, Gérard Depardieu színész többszörösen nem megfelelő szexuális viselkedést tanúsított. A Mediapart francia oknyomozó weboldal szerdán tette közzé Depardieu közel 20 éven át tartó akcióinak nyomozati eredményeit.
 
A jelentés, amely 13 nő vallomását tartalmazza, azt állítja, hogy Depardieu többszörösen obszcén megjegyzéseket tett, fogdosta a nőket, és nem  helyénvalón viselkedett olyan nagy horderejű tévé- és filmsorozatokban, mint a Netflix Marseille-sorozata, a Dumas című életrajzi film és a Big House című vígjáték.
 
A sztár nem kívánt nyilatkozni a Mediapart igazgatójának, de Depardieu ügyvédei tagadták, hogy bármiféle bűncselekményt követett volna el a színész. A párizsi székhelyű Cabinet Temime ügyvédi iroda azt mondta, hogy szerintük a jelentés „nagyon szubjektív értékeléseken és/vagy erkölcsi ítéleteken” alapul.
 
Úgy tűnik, hogy a színész állítólagos viselkedése nagyrészt a fiatal női színészek, sminkesek és díszlettechnikusok nem kívánt érintésével, valamint obszcén megjegyzésekkel kapcsolatos. Depardieu viselkedését a stáb nagyobb része általában figyelmen kívül hagyta, és csak nevettek:
 

Ó, rendben van, ez csak Gérard!

A Mediapart által megkeresett 20 producer vagy rendező közül csak 11 válaszolt, és közülük egy kivételével mind azt nyilatkozták, hogy nem tudtak ilyen viselkedésről a forgatásaikon.
 
2018-ban a színész Charlotte Arnould nemi erőszakkal vádat emelt ellene, azt állítva, hogy kétszer is szexuálisan bántalmazta őt. Az ügy még mindig folyamatban van a francia bíróságokon, miután Depardieu sikertelenül próbálta megdönteni a vádakat.
 
(The Guardian)

Gerard Depardieu

Fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top