nlc.hu
Aktuális

Kiderül, mi nyílik a Hauer cukrászda helyén

Megvan, mi nyílik a tavaly bezárt legendás Hauer cukrászda helyén

Az 1899-ben alapított Hauer cukrászda tavaly az elszálló rezsiárak miatt húzta le végleg a rolót. A helynek már van új bérlője, és az is kiderült, mi nyílik a híres cukrászda helyén.
Hauer

1899 óta szolgálta a Rákóczi úton járó édesszájúakat a Hauer cukrászda. Az évek során számos átalakításon, felújításon és névváltoztatáson esett át, ám ennek most mindenképp vége szakad. Tavaly novemberben a tulajdonosok fájó szívvel közölték: a kigazdálkodhatatlan rezsiárak és az alapanyagok árának elszállása miatt bezárják a cukrászdát. Akkor talán még lehetett abban bízni, hogy egy új tulajdonos esetleg láthat fantáziát a későbbi újranyitásban, ám most kiderült: nem cukrászda nyílik a Hauer helyén.

A Színes Erzsébetváros Facebook-oldal mutatott egy fotót arról, hogy úgy fest: konditeremmé alakítják a Hauer cukrászdát, amit már hirdetnek is a kirakatban. A nyitásra szeptemberig kell várni, és úgy fest, az óriási, 2000 négyzetméteres alapterületen ezután már nem édességeket falatozhatunk, hanem ledolgozhatjuk a sok édesség után felszaladt kilókat.

FRISSÍTÉS! Karácsony Gergely főpolgármester kiakadt

Az esetről értesült Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is, aki a Facebookon reagált. Szerinte az eset csak azt mutatja, mi történik olyankor, ha egy város értékes útjai autópályaként működnek. Régen családok korzóztak a Rákóczi úton, mára azonban elsorvadt a gyalogosforgalom. Ezt a folyamatot szeretnék megállítani az újjáéledő sugárutak gondolatával, hogy több élvezhető tere legyen a mindennapjainknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top