nlc.hu
Aktuális

Rossz házba csengetett, meglőtték a 16 éves fiút

Rálőttek egy 16 éves tinédzserre, mert tévedésből rossz házba ment a testvéreiért

Óriási indulatokat váltott ki a Kansas Cityben történt lövöldözés, állítólag a fiatal nem tett mást, csak véletlenül egy másik házba csengetett be, mire a tulajdonos egyszerűen rálőtt.

Rálőtt és megsebesített egy tinédzsert egy amerikai lakástulajdonos, mert a fiatal tévedésből rossz házba ment a testvéreiért a Missouri állambeli Kansas Cityben – írja a CNN.

Az eset április 13-án történt, a meglőtt 16 éves középiskolás diákot kórházba szállították. A Ralph Yarl nevű fiú életben maradt, és vasárnap stabil állapotban volt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a fiatal fiút a szülei megkérték, hogy menjen el a testvéreiért a 115. Terrace-on lévő címre, de ő tévedésből a 115. utcába ment, ahol meglőtték.

A GoFundMe oldalon közben indult egy adománygyűjtés, amelyet a magát Yarl nagynénjének nevező Faith Spoonmore indított, hogy segítsen a családnak pénzt gyűjteni az orvosi költségekre. Hétfő délutánig csaknem 800 ezer dollárnyi (270 millió forint) adomány gyűlt össze.

A meglőtt tinédzser, Ralph Yarl hangszerrel a kezében

A meglőtt tinédzser, Ralph Yarl egy zenekar szekcióvezetője (Fotó: GoFundMe)

A gyűjtéshez írt leírás szerint így zajlott az incidens: „Tévedésből rossz házba ment, egy háztömbnyire attól a háztól, ahol a testvérei voltak. Felhajtott a kocsibejáróra, és becsengetett. A házban lakó férfi kinyitotta az ajtót, az unokaöcsém szemébe nézett, és fejbe lőtte. Az unokaöcsém a földre esett, és a férfi újra rálőtt. Ralph fel tudott állni, és segítségért rohant a szomszédba. Sajnos három különböző házhoz kellett elszaladnia, mire végül valaki hajlandó volt segíteni neki, de azt mondták neki, hogy feküdjön a földre feltartott kézzel.”  

Nagynénje szerint Ralph alig várta, hogy leérettségizhessen, és ellátogathasson Nyugat-Afrikába, mielőtt elkezdi a főiskolát, ahol vegyészmérnöki szakra szeretne menni. Emellett a fiú egy zenekar szekcióvezetője, így gyakran látni hangszerrel. 

A lövöldözés miatt vasárnap tüntettek Kansas Cityben, több százan gyűltek össze a ház előtt, ahol Yarlt meglőtték. A demonstrálók egyebek mellett azt skandálták, hogy „igazságot Ralphnak” és „Black lives matter”, valamint volt olyan transzparens, amelyen az állt: „Csengetni nem bűncselekmény”.

Stacey Graves, Kansas City rendőrfőnöke azt mondta, az eddigi információk szerint nem mondható ki, hogy rasszista indíttatású lett volna a támadás.

Néhány napja Új-Mexikóban tragédia történt egy tévedés miatt: egy ártatlan embert lőttek agyon a rendőrök, akik elnézték a házszámot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top