nlc.hu
Aktuális

Olaszok bántalmazták a Vasas két női szurkolóját

Bántalmazták a Vasas két női szurkolóját az olaszországi pólómeccsen

Az egyik megtámadott drukker elmesélte, mit éltek át az olaszországi balhé során.
Savona-Vasas vízilabdameccs helyszíne

A Vasas férfi vízilabdázói szombaton 8-8-as döntetlent játszottak az olasz Savona vendégeként az Eurokupa döntőjének első meccsén. Ám a küzdelem nem csak a medencében zajlott: a magyar klub arról számolt be, hogy a mérkőzés közben atrocitás érte az uszodában a helyszínen jelen lévő két hölgy drukkerüket, akiktől erőszakos módon elvették a zászlóikat és sálaikat is.

A Sportal beszélt az egyik magyar szurkolóval, aki elmesélte az incidens részleteit.

„Lassan megtelt a nézőtér, s a feszült hangulatú, izgalmas meccsen 5-5-ös állásnál jött az első balhé. Kiszaladtam a mosdóba, s mire visszajöttem, Juditot letakarták egy olasz zászlóval, és megrugdosták. Senki nem segített neki, senki sem védte meg. A rendőrök mintha ott sem lettek volna” – mondta Ágica, akire szintén rátámadtak.

„Mi felállva tapsoltuk csapatunkat a döntetlen után, ám néhány huligán a zászlónkra vetette magát. Utánuk ugrottam, de esélyem sem volt. Ketten jobbról-balról, négyen hátulról lökdöstek, és nyomtak oda a korlátnak. Halálfélelmem volt, és a bordám megsérült a támadásban” – emlékezett vissza a történtekre.

Az olasz klub elnézést kért az atrocitásért, a Vasas pedig nyílt levélben fordult a Savonához és az Európai Vízilabda Szövetséghez, hogy vizsgálják ki az incidenst.

(Kiemelt kép: Facebook/Vasas SC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top