nlc.hu
Aktuális

Utasok rekedtek a vonatban

Utasok rekedtek a vonaton a Keleti pályaudvaron, a mozdonyvezető zárta rájuk az ajtót

A síneken kellett visszamenniük a pályaudvarra a tárolóvágányra vitt vonatból.

Hétfő este a szokásostól eltérő vágányról indult a Budapest és Szolnok között közlekedő S60-as személyvonat. Az eredeti vágányon maradt kocsit tárolóvágányra vitte a mozdonyvezető, előtte azonban lekapcsolta az utastér világítását és bezárta az ajtókat. Csakhogy még voltak utasok a vonaton – írja az rtl.hu.

Az utasok a megszokott vágányon felszálltak a menetrend szerint 21:50-kor Szolnokra induló S60-as szerelvényre, de később a hangosbemondó közölte, hogy a vonatuk egy másik vágányról indul. Mire azonban meghallották a közleményt és leszálltak volna, már nem tudták kinyitni az ajtókat. Senki nem ellenőrizte, hogy minden utas leszállt-e, ezért azt a fennmaradt emberekkel együtt kezdték kihúzni a tárolóvágányra.

A vonaton rekedt emberek kezdtek telefonálgatni a MÁV-nak és hozzátartozóknak is, hátha valaki intézkedni tud. Végül a szerelvény nagyjából 200 méterre állt meg a csarnoktól, onnan kellett az utasoknak a sínek között visszamenniük a pályaudvarra.

Az rtl.hu-nak a MÁV azt írta, a mozdonyvezető maga vette észre, hogy három utas mégis a fedélzeten maradt, és ő kísérte vissza az utasokat a csarnokba. Az érintettek nem éltek panaszbejelentéssel. 

keleti pályaudvar

Közlekedés: Budapest – Keleti pályaudvar (Fotó: Jászai Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top