nlc.hu
Aktuális

Pikali Gerda és Blaha Lujza rokonok

Pikali Gerda Blaha Lujza rokona: „A vérvonal újabb értelmet adott az életemnek”

A hírt a nagymamája közölte vele egy családi ebédnél.

Pikali Gerda úgy érzi, a helyén van. Most még inkább, hiszen márciusban Jászai Mari-díjas lett. Hozzátette, hogy három gimnáziumi tanára is gondoskodott arról, hogy tehetségét ne jogászként kamatoztassa.

Pikali Gerda

Pikali Gerda Fotó: Olajos Piroska

„Csak tele van a szívem. De még nem tudatosult bennem, hogy Jászai Mari-díjas lettem. Egyszerűen boldog vagyok. Hálás a sorsnak meg az embereknek, akik észrevesznek ebben a szakmában. És azoknak, akik támogatnak, akik hisznek bennem” – mondta a kitüntetés kapcsán az Indexnek Rékasi Károly felesége. Az interjúban azt is elmondta, hogy ő valójában Blaha Lujza vér szerinti rokona, mindezt pedig nagymamája közölte vele egy családi ebédnél, amikor a színművészetin harmadéves volt.

„Ez olyan nagy dolog, hogy azóta sem mertem feldolgozni. Megragadtam benne. A vérvonal újabb értelmet adott az életemnek. Ja, hogy ezért mentem efelé! A színészet tehát a véremben van, és ezért vált a hivatásommá” – jegyezte meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top