nlc.hu
Aktuális
Molesztálási ügy az egyházi iskolában

Megcsókolt és többször is fogdosott egy 14 éves diáklányt az egyházi iskola tanára

Az egyházi iskola tanára folyamatosan zaklatta a lányt, egy kirándulás alkalmával utalást tett arra, hogy Luca maradjon ott a szobájában.

A Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium egyik tanára tavaly megcsókolt és többször is fogdosott egy akkor 14 éves diáklányt – mondta a Telexnek a kislány édesanyja.

Az iskola két tanára már 2022 nyarán jelezte az igazgatónak, hogy probléma van a tanárral, fel is jelentették kollégájukat. A szülők végül a rendőrségtől tudták meg, hogy a lányukat zaklathatták, a rendőrség szeméremsértés miatt indított nyomozást. 

A szülők hiába próbálták ezt jelezni az iskola vezetésének, a tanár ugyanúgy taníthatott tovább, ahogy eddig, csak két hete távozott az iskolából.

Az iskola fenntartója szerint a tavaly nyári feljelentés még nem utalt konkrét bántalmazásra, erről csak idén márciusban szereztek tudomást.

A Telex azt írta, a kislány közben magántanuló lett, és el is ment az iskolából. 

Tavaly nyár elején egy erdélyi kirándulás során, amin Luca és az érintett tanár is részt vett, a buszvezetők jelezték a többi kísérő tanárnak, hogy erre a pedagógusra figyeljenek, mert szerinte valami nem stimmel a tanár és Luca között.
 
Ezután két pedagógus jelezte a vezetőségnek, hogy gond van a tanárral, és szükség lenne egy belső vizsgálatra. 

A vizsgálat eredménye az lett, hogy nincs semmi probléma a tanárral, így továbbra is taníthat az iskolában.

A bejelentést tevő két pedagógus azonban nem hagyta ennyiben az ügyet. Tovább mentek a fenntartóhoz, ezután a rendőrséghez fordultak, feljelentést tettek az ügyben, és felmondtak az iskolában.

A feljelentésig a szülők semmit nem tudtak arról, hogy a tanár miket csinál a diákokkal.

A lány elmondta, hogy 

a tanár az iskolában fogdosta őt, a fenekéhez ért, és mindig nagyon közel állt hozzá, amikor beszélgettek. Aztán iskolán kívül a tanár többször megcsókolta, megölelte, és a közös osztálykiránduláson utalást tett arra, hogy Luca maradjon ott a szobájában. Azt is mondta neki, hogy őt nem érdekli a bíróság, mindent feladna a lányért.

A Telex megkereste a Ward Mária Gimnázium vezetését, a Congregatio Jesu szerzetesrendet és a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátságot is. Az iskola vezetése nem válaszolt a kérdéseikre. A két fenntartó azonban azt írta, „megrendülve állunk az előtt, hogy mindez megtörténhetett”.

A rendőrség szeméremsértés miatt nyomoz.

iskola, osztályterem

Szeméremsértés egy budapesti egyházi iskolában (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top