nlc.hu
Aktuális

A rendőrség speciális alakulata is kivonult a XI. kerületbe

Balhé a XI. kerületben: a rendőrség speciális alakulata is kivonult

Egy férfi a volt élettársához próbált bejutni a társasház erkélyén keresztül.
nyaralás alatt verekedő rendőr

A XI. kerületi Kondorosi úton legalább tíz rendőrautó, tűzoltók és a rendőrség speciális alakulata is megjelent szombat reggel – számolt be a 24.hu olvasói információkra hivatkozva.

A lap megkérdezte a hatóságot, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy szombat reggel 8 óra 6 perc körül érkezett bejelentés, hogy egy férfi egy XI. kerületi társasházban jogtalanul, az erkélyen keresztül bement volt élettársa emeleti lakásába.

Az újbudai rendőrök és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói azonnal a helyszínre mentek, ahol a férfit 9 óra 10 perc körül elfogták, majd a kerületi kapitányságra előállították. A férfi ellen magánlaksértés és zaklatás vétség gyanúja miatt indul büntetőeljárás, a körülmények tisztázása folyamatban van – írták.

A BRFK tájékoztatása szerint a speciális egységet azonnali megoldásra váró, bonyolultabb, olykor kockázatosabb helyszínekre küldik, ahol segítséget nyújtanak a kerületi rendőröknek.

„Az osztály állományába kerülőknek összetett és különleges szempontoknak kell megfelelniük. Kizárólag többéves szakmai tapasztalattal, kiváló állóképesség és lőtudás birtokában fogadja be őket a csapat. Az egység tagjaival szembeni elvárás, hogy jogi tájékozottságuk, intézkedéstaktikai jártasságuk, reflexeik, valamint fizikai erejük messze haladja meg az átlag rendőrtől kívánatos színvonalat” – írja a rendőrség honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top