nlc.hu
Aktuális

3 milliós perköltséget fizet az éberkómás Katalin családja

Hárommilliós perköltség fizetésére kötelezték az éberkómás Katalin családját

A Pécsi Ítélőtábla másodfokon sem ítélte meg a nőnek és családjának a kért 100 milliós kártérítést, sőt, mostanra 3 millióra emelkedett a perköltség.
éberkóma

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Kistaj Éva kálváriája 9 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a lánya egy műtét után elkapott egy súlyos kórházi fertőzést és kómába került.

Varga Katalint egy jóindulatú agydaganatot eltávolító műtét után egy kórházi baktérium támadta meg 2014-ben, a családja szerint emiatt került éberkómába. A fiatal nő nem tudott beszélni, mozdulatlanul, magzatpózban fekve töltötte az idejét, majd kilenc év után kijött a kómából, és úgynevezett minimális tudatállapotba került.

Óriási eredmény, hogy jelenleg már néhány dolgot képes megcsinálni, a lábát és a száját néha tudja mozgatni, de a felépülése még mindig reménytelennek tűnik, önellátásra és kommunikációra továbbra is képtelen. A kétgyermekes nőt ráadásul – dacára a helyzetének – a volt férje gyerektartásért még be is perelte.

A család polgári perben 100 millió forintos kártérítést követelt a kórháztól, amit a Kaposvári Törvényszék első fokon elutasított, ezután fordultak a Pécsi Ítélőtáblához, azonban itt is hasonló döntés született – számolt be a fejleményekről a Blikk.

A megtört édesanyát most még az ügyben keletkező perköltség kifizetésére is kötelezték, ami 3 millióra rúg.

 Elsősorban nem is a pénzért csináltam, de amikor Katika kómába esett, az orvosa hozzám vágta, hogy minek költök ennyi pénzt utazásra, gyűjtsek inkább a temetésre… Én akkor döntöttem el, hogy polgári pert indítok.

– mesélte az asszony a lapnak, hozzátéve, hogy még nem adta fel a harcot. 

„Hiszek abban, hogy végül nem fogjuk elbukni, megyünk tovább, s harcolunk az igazunkért, amíg bírunk” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top