nlc.hu
Aktuális

Idős férfi mászott egy villanypóznára Füreden

Idős férfi mászott fel egy villanypóznára Balatonfüreden, végzetes ugrásra készült

Egy családi veszekedés után jutott arra, hogy öngyilkos lesz.
Villogó egy rendőrautó tetején

Életet mentett a szolgálatirányító parancsnok Balatonfüreden – számolt be a Veszprém Vármegyei Rendőrség Facebook-oldalán.

Az oldal szerint bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. április 30-án 11 óra körül arról, hogy Balatonfüreden egy villanyoszlopra mászó idős embert láttak. Babos Tibor rendőr főtörzszászlós, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka azonnal a helyszínre sietett szolgálati motorkerékpárjával.

A férfi odaérve észlelte, hogy az életveszély valós, az idős férfi egy körülbelül 10 méter magas fémoszlopon egyre feljebb mászik. Szóval tartotta a férfit, majd megnyugtatta és lebeszélte végzetes tervéről, továbbá kérte, induljon el lefelé. A férfi a határozott rendőri fellépés hatására lassan visszamászott, a szolgálatirányító parancsnok pedig lesegítette az oszlopról, majd visszakísérte őt az úthoz, leültette, és az időközben értesített mentőszolgálat kiérkezéséig felügyelet alatt tartotta.

A 79 éves helyi lakos az intézkedő rendőrnek elmondta, hogy egy családi veszekedés után támadt az a rossz ötlete, hogy önkezűleg vet véget a saját életének.

Az idős férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top