nlc.hu
Aktuális

2021 óta konténerben tanulnak az encsi diákok

Leégett az iskola, 2021 óta konténerben tanulnak az encsi diákok

Valószínűleg még a következő tanévet is rögtönzött tantermekben kell megkezdeniük.
encsi általános

Még mindig konténer-tantermekben tanulnak azok az encsi diákok, akiknek az iskolája 2021-ben égett le – számolt be a RTL Híradó.

Az általános iskola épületének egy része 2021 őszén, egy este kapott lángra; mire a tűzoltók megfékezték a tüzet, a tantermek egy része, a tetőszerkezet nagyja és a konyha is szénné égett. A balesetben szerencsére senki sem sérült meg, de a helyiek azóta is arra várnak, hogy a használhatatlan épületet felújítsák.

A diákok felváltva tanulnak tantermekben és az iskola épen maradt részében. A tűz óta egy vécén osztozik 130 gyerek és a tanárok, illetve tanári szoba sincs az iskolában.

A csatornának nyilatkozó polgármester, Mikola Gergely elmondta: tavaly nyáron közbeszerzést írtak ki az épület rendbetételére, de a kormány azóta sem adott pénzt, a közbeszerzési határidő pedig lejárt.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter egy áprilisi kormányinfón a Telex kérdésére elismerte, hogy a felújítást megelőző folyamatok gyorsabban is megtörténhettek volna. A miniszter azt ígérte, hogy legkésőbb májusig dönt a kormány az iskola felújításának támogatásáról, ami a polgármester szerint azt jelenti, hogy a jövő tanévet még biztosan konténerben fogják elkezdeni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top