nlc.hu
Aktuális

Lövöldözés egy németországi Mercedes-gyárban

Lövöldözés volt egy németországi Mercedes-gyárban, ketten meghaltak

A Mercedes-Benz sindelfingeni gyárában lövöldöző 53 éves férfit a biztonsági szolgálat feltartóztatta, majd átadta a rendőröknek.

Lövöldözés tört ki a Németország délnyugati részén lévő Mercedes gyár területén csütörtökön, ketten meghaltak – közölték a német hatóságok, hozzátéve, hogy egy gyanúsítottat is őrizetbe vettek.

A ludwigsburgi rendőrkapitányság közleménye szerint egy 53 éves férfi 7 óra 45 perc körül belépett a Mercedes-Benz sindelfingeni gyárának egyik gyártócsarnokába, és rálőtt két emberre. Az üzem biztonsági szolgálatának munkatársai feltartóztatták a feltételezett elkövetőt, és átadták a helyszínre érkező rendőröknek.

Rendõrautók a Mercedes-Benz német autóipari vállalat sindelfingeni gyára elõtt 2023. május 11-én, miután egy férfi lövöldözött az üzemben, és egy embert megölt, egyet súlyosan megsebesített

Rendőrautók a Mercedes-Benz német autóipari vállalat sindelfingeni gyára elõtt 2023. május 11-én, miután egy férfi lövöldözött az üzemben (Fotó: MTI/AP/DPA/Julian Rettig)

Mindkét áldozat férfi, 44 évesek voltak. Egyikük a helyszínen meghalt, a másik áldozatot súlyos sebesülésekkel kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

A gyárcsarnokot kiürítették és átvizsgálták. A dolgozóknak a rendőrség és a vállalat támogató szakemberei segítenek megküzdeni a történtekkel. A támadás indítékát vizsgálják. A környékbeli lakosságot nem fenyegette veszély – közölték.

„Ma reggel lövések dördültek a sindelfingeni Mercedes-Benz gyár területén – közölte a stuttgarti ügyészség szóvivője is. – Két ember életét vesztette” – tette hozzá.

A Südwestrundfunk (SRW) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint a lövöldözés az üzem 56-os számú csarnokában történt, ahol S osztályú Mercedes luxusautókat szerelnek össze.

A Baden-Württemberg tartományban fekvő autógyár 1915 óta működik és 35 ezer embernek ad munkát. Közleményében a cég azt írta: „Kapcsolatban állunk a hatóságokkal, és megpróbáljuk tisztázni a tényeket. Az alkalmazottak biztonsága az első”.

2012-ben a 3M amerikai multinacionális ipari konglomerátum nyugat-németországi gyárában, Hilden városban tört ki lövöldözés, amelyben egy ember életét vesztette, további négy pedig megsebesült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top