nlc.hu
Aktuális

Nőktől csalt ki milliókat a magyar "Tinder-csaló"

Nőktől csalt ki milliókat a magyar „Tinder-csaló”

Ugyanazt a mesét adta elő a kiszemelt nőknek: magát mint több nyelven beszélő, sikeres vállalkozót és üzletembert mutatta be, akinek reklám- és rendezvényszervező cége, több hazai és külföldi ingatlanja van, és a családjáé egy borászat is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Kapitánysága csalás bűntett gyanúja miatt folytatott nyomozást H. Szabolccsal szemben, aki a gyanú szerint 2020-ban egyik barátnőjétől több mint 7 millió forintot, másik barátnőjétől pedig 5 és fél millió forintot kért azzal az ürüggyel, hogy egy rá váró hatalmas örökség illetékét ki tudja fizetni. A férfi a pénzt egyik sértett részére sem fizette vissza, írja a police.hu.

szíves lufik

Fotó: Getty Images

A nyomozás adatai szerint H. Szabolcs egy internetes társkereső oldalon keresztül ismerkedett meg a két nővel 2019-ben. A férfi álnéven, S. Szabolcsként mutatkozott be áldozatainak, valamint ugyanazt a mesét adta elő számukra: magát mint több nyelven beszélő, sikeres vállalkozót és üzletembert mutatta be, akinek reklám- és rendezvényszervező cége, több hazai és külföldi ingatlanja van, és a családjáé egy borászat is. Ezt fokozta a befolyásos politikai kapcsolatairól és a Sopronban köztiszteletnek örvendő családjáról szóló fikcióival is.

Pár hónappal később a férfi saját apja valótlan halálhírével, valamint anyja romló egészségügyi állapotáról mesélve próbált együttérzést ébreszteni barátnőiben, majd előadta nekik, hogy apja után több száz milliós örökség vár rá, amelyet azonban illeték megfizetése után kaphat csak meg.

H. Szabolcs számára mindkét nő milliókat kölcsönzött, majd újabb hazugságként arról számolt be, hogy az anyja is meghalt. Végül ez okozta a lebukását is, ugyanis egyik barátnője találkozott a halottnak hitt nővel, majd rájött, hogy a férfi nemcsak ezzel kapcsolatban szedte rá, de egy másik nővel is kapcsolatot tart fenn. A két nő szembesült vele, hogy tudtukon kívül mindketten H. Szabolcs barátnői, aki ugyanazzal a mesével csalhatott ki tőlük milliókat. Amikor az egyik sértett kérdőre vonta H. Szabolcsot a történtekkel kapcsolatban, a férfi azt mondta, hogy ő titkos ügynök, és a nő miatt vége a karrierjének.

A XV. kerületi nyomozók H. Szabolcsot 2021. december 6-án kétrendbeli csalás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ám a férfi a terhére rótt bűncselekményeket tagadta, érdemi vallomást pedig nem tett. A nyomozók a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat pedig átadták az ügyészség részére.

Ki az eredeti Tinder-csaló?

A Tinder-csaló című film mutatta be, hogy a magát örökösnek kiadó izraeli csaló hogyan csalt ki közel tízmillió dollárt a társkereső applikáción különböző nőktől. A büntetését leülte, ám azóta is kiskirályi életet él Shimon Hayut, akit Simon Levievként ismert meg a világ, ám ez csak egy felvett név. A csaló az izraeli gyémántkirály Lev Leviev fiának adta ki magát, az oligarchának azonban elege lett a nem kért hírnévből és beperelte a férfit.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top