nlc.hu
Aktuális

Czeizel Endre fiára csak egy karórát hagyott

Czeizel Endre fiára mindössze egy karóra és 40 ezer forint maradt

Magyarország egyik legismertebb genetikusa 8 éve hunyt el. Az évek óta zajló hagyatéki eljárásnak vége, azonban nem oldódott meg.

Dr. Czeizel Endre Magyarország egyik legismertebb genetikusa. A híres genetikus 8 éve hunyt el, leukémiában. Számos család neki köszönheti, hogy egészséges babája született. A genetikus vagyonának legnagyobb része a cégei nevén volt, fiára, Czeizel Gáborra pedig nem maradt más, mint egyetlen karóra és néhány tízezer forint – írja a Blikk

Dr. Czeizel Endre

Dr. Czeizel Endre MTI Fotó: Mohai Balázs

Czeizel Gábor a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy édesapja életében sokáig a munka volt az első és később a betegsége ébresztette rá arra, hogy más fontos dolgok is léteznek az életben, ezután lett szorosabb a kapcsolata gyermekeivel is. A genetikus 78 éves volt, amikor kiderült, hogy leukémiában szenved, az orvosok pedig választási lehetőség elé állították: az egyik kezelés mindössze pár hónapot adott volna neki, a másik kezelés további két évet ígért neki, de gyötrelmesebben. 

Fia szerint, az így kapott két évet arra fordította, hogy mindent lezárjon. Befejezte a munkáit és halála előtt egy hónappal is rendelt még. A genetikus még a mai napig is kap köszönőleveleket a családoktól, ennek azonban ára volt. Czeizel Gábor elmondása alapján speciális gyerekkoruk volt, mivel az apjuk szigorúan beosztotta, hogy mennyi időt szán gyermekeire. Hozzátette azonban, hogy a rengeteg egészséges baba az igazi örökség, hiszen ez fontosabb, mint az anyagiak.

Az évek óta zajló hagyatéki eljárás lezárult ugyan, de nem oldódott meg. Gáborra mindössze egy karóra az egészségpénztárban megtakarított 40 ezer forint maradt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top