nlc.hu
Aktuális

Szerda éjfélig meghosszabbították az adóbevallás határidejét

Akadozik az Ügyfélkapu, szerda éjfélig adható be az szja-bevallás

Hétfő este lett volna az adóbevallás határideje, de szerda éjfélig meghosszabbították.

Hétfő este járt le a személyi jövedelemadó (szja) éves bevallásának határideje, és a bevalláshoz szükséges Ügyfélkapu nem bírta a hétfő esti megnövekedett terhelést, és összeomlott – írta meg a Telex.

A portál szerint már délután is gondok voltak, este fél 8, 8 körül pedig teljesen lehalt a rendszer, a NAV közleményben jelezte, hogy május 23-ig meghosszabbítják az szja-bevallást és az 1+1 százalékos rendelkezés benyújtását is.

Azonban ma délelőtt akadozott az eSZJA felület, többen nem tudták leadni az 1+1 százalékos nyilatkozatot. A rendszerhibát orvosolták, már be lehet küldeni az 1+1% nyilatkozatot is.

A hétfői leállást, illetve az emiatti határidő-módosítást a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások lassulásával és nehézkes elérésével indokolta a NAV.

Az MTI közben közölte:

Szerda éjfélig tolta ki ismételt hosszabbítással a személyi jövedelemadó bevallás és az 1+1 százalékos rendelkezés beadási határidejét az adóhatóság.

 

Adóbevallásokat rendez egy dolgozó a Magyar Posta 62-es hivatalában a fővárosi Teréz körúton

Adóbevallásokat rendez egy dolgozó a Magyar Posta 62-es hivatalában a fővárosi Teréz körúton. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top