nlc.hu
Aktuális

Élve falták fel a bogarak a börtönben

Élve falták fel a bogarak a börtönben, a családja a börtön személyzetét emberöléssel vádolja

A 35 éves Lashawn Thompson egy vétség miatt várt a tárgyalására a Fulton megyei börtönben, ahol olyan körülmények uralkodtak, hogy elevenen felfalták a cellájában lévő bogarak.

Dr. Roger Mitchell igazságügyi orvosszakértő szerint Thompson halálának oka a súlyos elhanyagolása volt: nem kezelték a skizofréniáját, kiszáradt, alultáplált volt és súlyos rovarfertőzésben szenvedett. Mitchell szerint a rab halála nyugodtan nevezhető gondatlanság miatti emberölésnek.

Ezek a boncolási leletek megerősítik, hogy Lashawnt a Fulton megyei börtön és személyzetének rendkívüli hanyagsága ölte meg

– mondta Ben Crump, a Thompson családját képviselő polgárjogi ügyvéd a börtön elleni perben egy sajtótájékoztató során.

Ez valóban az egyik legszörnyűbb eset, amit láttunk.

Az ügyvéd szerint a börtön személyzetének tétlensége, kegyetlensége és embertelensége ölte meg Thompsont – írja a New York Post.

Lashawn Thompson cellája

Fotó Lashawn Thompson cellájáról (Fotó: Harper Law Firm)

A 35 éves férfi egy tavaly júniusi vétsége miatt várta a tárgyalását a Fulton megyei börtönben. A feltárt iratokból kiderült, hogy a börtön tisztségviselői tudtak a rab skizofréniájáról, ezért is helyezték át az intézmény pszichiátriai osztályára.

Az ügyvéd több durva fotót is megosztott Thompson fogva tartásának körülményeiről, és kétségtelen, hogy emiatt vesztette életét három hónappal azután, hogy a pszichiátriai szárnyba helyezték. Gyakorlatilag élve megették a bogarak.

Az elérhető nyilvános iratok alapján kijelenthető, hogy a börtön személyzete tisztában volt a cellában uralkodó állapotokkal – beleértve azt is, hogy a rab teste teli volt poloskákkal és tetvekkel –, mégsem tettek semmi azért, hogy segítsenek neki. Tervezték, hogy majd áthelyezik a börtön egy másik részlegébe, de erre már nem kerülhetett sor.

A georgiai Fulton megyei börtön áprilisban bejelentette, hogy több mint 600 fogvatartottat helyez át, és 500 000 dollár sürgősségi kiadást eszközül a túlzsúfoltság problémáinak megoldására, miután Thompson halála országos hírverést hozott.

Nem titok, hogy a jelenlegi létesítmény leromlott és gyorsan romló körülményei megnehezítik a biztonságos, tiszta, jól karbantartott és egészséges környezet biztosítását minden fogvatartott és személyzet számára

– mondta Pat Labat, Fulton megyei seriff anélkül, hogy külön felhívta volna a figyelmet Thompson ügyére. A hatóságok továbbra is vizsgálódnak a történtek ügyében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top