nlc.hu
Aktuális

Nem lehet tudni, mi van a Mount Everestre tartó Suhajda Szilárddal

Órák óta nem tudni, mi történik a Mount Everestre tartó Suhajda Szilárddal

Suhajda Szilárd a négyes táborból a csúcs felé indult. Oxigénpalack és serpák nélkül mászik, de a hegyen már besötétedett és órák óta nem érkezett tőle semmilyen jelzés.
Egy kis hó a hegy tetejéről

Suhajda Szilárd március 23-án utazott Nepálba, majd három akklimatizációs kört teljesített a hegyen. Kedd este indult a 8848 méter magas csúcs felé

a Mount Everest 7900 méteren álló négyes táborából, tiszta mászással,

 

tehát hozzáadott oxigén és teherhordó segítség nélkül – írja a Mandiner. Suhajda szerda délelőtt jelentkezett be utoljára, 8700 méteres magasságból, azzal, hogy három-négy óra múlva érheti el a csúcsot.

Azóta nyolc óra is elmúlt és nincs hír a hegymászóról.

A GPS-jeladója sem adott jelet, nem lehet tudni, hol van most. Magyar ember még nem jutott fel tiszta mászással a Föld tetejére, de amúgy is csak kevesen mondhatják el ezt magukról. A hegymászótól nem érkezett segélyhívás, ami reménykeltő jel. Magyar idő szerint

nagyjából 15:45-kor érkezett még egy GPS-jel,

a csúcs közeléből, de nem tudni, ez késleltetve jött-e, és azt sem, hogy felfelé, vagy lefelé menet küldte a jeladó. A Mount Everesten már sötét van, Suhajdának mindenképp lefelé kell másznia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top