nlc.hu
Aktuális

20 évet kapott a kétéves kisfiát halálra szurkáló magyar anyuka

Olaszországi gyerekgyilkosság: 20 évet kapott a kétéves kisfiát halálra szurkáló magyar anyuka

Húsz év börtönbüntetésre ítélte a perugiai bíróság a kisfiát meggyilkoló Bradács Katalint.
Villogó egy rendőrautó tetején

Két évvel ezelőtt történt a brutális eset, amikor Bradács Katalin megölte kétéves gyermekét. A nő azt követően utazott a fiával Olaszországba, hogy a bíróság döntése alapján a gyermekét, Alexet át kellett volna adnia az édesapjának. Bradács Katalin azonban képtelen volt beletörődni, hogy többé nem nevelheti a kisfiút. Végül egy késsel megölte, majd a véres tetemet egy szupermarketbe vitte, hogy segítsenek rajta. Ám akkor már késő volt, a gyerek, akit rengeteg késszúrás ért, már nem élt.

Eleinte kérdéses volt a nő büntethetősége, ám egy háromtagú szakértői bizottság megállapította, hogy az elmezavara nem olyan súlyos, ami akadályozná őt tettei következményeinek felismerésében. Ebből következően megkezdhették a büntetőpert, az olasz bíróság pedig ma az ügyben ítéletet hozott.

Az ügyész 30 éves szabadságvesztést indítványozott, de tekintettel arra, hogy Katalin részlegesen elmebeteg, az elsőfokú ítélet szerint 20 évet kell a rácsok mögött töltenie. Az apának megítéltek 350 ezer eurónyi azonnali kártérítést is – mondta a Blikknek Massimiliano Scaringella, a gyászoló apa jogi képviselője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top