nlc.hu
Aktuális

Putnoki Zsolt ellen eljárás indult, mert verte a diákjait

Eljárás indult az egykori iskolaigazgató és fideszes polgármester ellen, mert felpofozta diákjait

Újkenéz egykori polgármestere gyermekbántalmazási ügybe keveredett, miután iskolaigazgatóként több gyerekre is kezet emelt, köztük egy kislányra is.

Gyermekbántalmazási ügybe keveredett Putnoki Zsolt, a Budapest XIII. kerület Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója, aki korábban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz fideszes polgármestere volt – írja a 24.hu.

Egy kisfiú jelentkezik az iskolapadban

Egy kisfiú jelentkezik az iskolapadban (Fotó: Getty Images)

A lapnak nyilatkozó tanárok és szülők szerint a volt polgármester több gyermeket is megütött, köztük egy kislányt is. Minden esetben roma gyerekek lettek a bántalmazás áldozatai.

Egy roma kislány visszaszólt az igazgatónak, amiért a telefonját elvették. A gyereknek ezért percekig kellett felemelt karral guggolni az igazgatóiban. De nem úszta meg ennyivel, őt is felpofozta Putnoki

– mesélte a lapnak az egyikük.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség hét rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a pedagógussal szemben. A vád szerint a vádlott a 2017/2018-as tanévben fegyelmezési céllal hét diáknál alkalmazott megalázó fegyelmezési módszereket, illetve testi fenyítést. A pedagógus több esetben felpofozta és arcon ütötte a gyerekeket, illetve hajukat és pajeszukat húzva fenyítette őket – közölte Bagoly Bettina sajtószóvivő a lapnak. 

A 24.hu értesülései szerint Putnoki Zsolt a héten még nevelőként dolgozott egy fővárosi kollégiumban, azonban a tankerületi vezető mentesítette a munkavégzés alól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top