nlc.hu
Aktuális

Felmondott tanítónők Hosszúhetényben

Mindkét elsős osztály tanítónője felmondott a hosszúhetényi iskolában, pánikban a szülők

Sokként érte a szülőket. Az igazgató állítja, dolgoznak a helyzet megoldásán.
osztály,

Két elsős osztály is indulna ősszel a hosszúhetényi általános iskolában, de mindkét kijelölt tanítónő elmegy – írja a Telex. Az iskolaigazgató május 17-én e-mailben értesítette a leendő elsősök szüleit a tanítónők távozásáról. A levél arra is kitér, hogy ennek korábban, még az iskolanyitogató alkalmak alatt sem volt előjele, és az iskola vezetése azon dolgozik, hogy megoldják a helyzetet. Ugyanakkor az igazgató elismeri, hogy az oktatás jelenlegi helyzetében, és a bizonytalanságot tovább fokozó státusztörvény tervezetének tükrében érthető a döntésük.

A hír meglepte, elkeserítette a szülőket, akik dühösek és cselekedni szeretnének. A 3500 lakosú településen szokatlan módon ezért közös gondolkodást és gyertyagyújtást szerveztek az iskola udvarára.

A Pécsi Tankerületi Központ a portál érdeklődésére azt írta: nincs tudomásuk távozó pedagógusokról, ugyanakkor a tanítói állásra megjelent a pályázati kiírás.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top