nlc.hu
Aktuális

Többnapos diáktüntetés várható a Sándor-palotánál

Többnapos diáktüntetés várható, már gyülekeznek a résztvevők a Sándor-palotánál

Szerdáig biztosan maradnak.
Nincs tanár, nincs jövő feliratú transzparens egy diák kezében a diáktüntetésen

Diákaktivisták szerveztek tüntetést kedden estére a Sándor palota elé. Az Egységes Diákfront ezzel, a virrasztásként meghirdetett demonstrációval próbálja rávenni Novák Katalin a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a pedagógusok jogállásáról szóló új törvényt – számolt be a 24.hu.

A lap tudósítója szerint a helyszínen megjelent nagyjából 100 diák egy sátrat is állított, ahol virrasztani fognak. A szervezők az RTL tudósítójának azt mondták, június elsejére, csütörtökre szeretnék meghívni a térre Novák Katalin köztársasági elnököt, szerdán pedig meglepetéssel készülnek Orbán Viktor miniszterelnök hatvanadik születésnapjára: az ajándék egy koszorús munkavédelmi sisak, amit szerdán ünnepélyesen szeretnének átnyújtani,  hogy „a Karmelitába érkezők biztonságban legyenek az építési területen”.

Amennyiben a miniszterelnök nem érkezik meg a munkahelyére, a kordonra fogják kirakni az „ajándékot”. A diákok a következő pár napban mindenképpen maradni szeretnének a helyszínen és arra biztatják a támogatóikat, hogy tegyék ők is azt. 

„A státusztörvény nem tárgyalási alap, az oktatás fejlesztését új alapokra kell helyezni, aminek kidolgozásában közösen kell részt venni a szakszervezeteknek, a diákszervezeteknek, a civilszervezeteknek és a Belügyminisztériumnak” – fogalmazta meg követelését az Egységes Diákfront a demonstráció kapcsán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top