nlc.hu
Aktuális

A kis hableány című filmre érkezett pontok miatt közbelépett az IMDb

A kis hableány című filmre érkezett rengeteg rossz értékelés miatt közbelépett az IMDb

Az oldal szerint botok is szavaztak A kis hableány élőszereplős változatára.

Nagyon sok rossz érkelést kapott az IMDb-n az új, élőszereplős A kis hableány. A film május 26-án debütált a mozikban, és már most 32 ezer vélemény érkezett rá, a 32 ezerből 13 ezren egy csillagot adtak a filmnek, és az oldal szerint ez több mint gyanús, valószínűleg sok a nem valós emberektől, felhasználóktól, hanem botoktól érkezett szavazat, írja a Telex

Az IMDb állítása szerint egyébként  „súlyozott szavazatátlagokat” tesz közzé, illetve „szokatlan szavazási tevékenység észlelésekor alternatív súlyozási számítást alkalmazhat a rendszer megbízhatóságának megőrzése érdekében”.

Nem ez az első eset, amikor be kellett avatkozniuk, a The Kasmir Files bollywoodi film esetében is, akkor azonban szokatlan mennyiségű pozitív értékelés érkezett egyszerre, így az átlagot lefelé kellett húzni. És nem az IMDb az egyetlen oldal, ahol A kis hableányra nagyon sok negatív értékelés érkezett, a német Moviepilot és a francia AlloCiné is hasonlót tapasztalt. 

Jelenet A kis hableány című filmből

Fotó: Walt Disney Pictures – Lucamar P / Collection ChristopheL via AFP

Amikor bejelentették, hogy Halle Bailey fogja játszani Arielt, sokan nehezményezték, hogy rá esett a választás a fehér bőrű, vörös hajú mesehős után, és valószínűleg ez is lehet az oka annak, hogy a filmes oldalakat elárasztották a negatív vélemények. De lehet, hogy vannak, akik azért adtak szerényebb pontszámokat, mert más okból nem tetszett nekik a film, például szerzőtársunk sem rajongott érte, kritikája végére ugyanis ezt írta:

A kis hableány leginkább arra jó, hogy utána hazaérve égető vágyat érezzünk, hogy elindítsuk az 1989-es változatot, hátha sikerül kitörölni ennek a fércműnek az emlékét a memóriánkból.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top