nlc.hu
Aktuális

Meghalt a 15 éves német focista, akit meccs után bántalmaztak

Meghalt a 15 éves német focista, akit meccs után megvert az ellenfél játékosa

Olyan súlyos sérüléseket szenvedett a berlini klub fiatal futballistája, hogy már nem tudták megmenteni az életét.
Focipálya és játékosok

A kórházban meghalt szerdán az a 15 éves focista, akit egy másik fiatal játékos megütött egy pünkösdi ifjúsági labdarúgótornán Frankfurtban – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Az eddigi információk szerint a JFC Berlin és a franciaországi Metz mérkőzésének lefújása után szabadultak el az indulatok; a 16 éves francia játékos ököllel arcon, bordán és hason ütötte, majd hátba vágta az akkor már menekülő német tinédzsert, aki elesett és elvesztette az eszméletét. Kórházba szállították, majd agyhalottnak nyilvánították. A halál pontos okát a boncolás fogja feltárni.

A francia Metz játékosát őrizetbe vették, tagadja, hogy szándékosan okozott volna sérülést a másik tinédzsernek. A rendőrség szemtanúk jelentkezését várja, és videók, fotók átadását kérte.

A francia egyesület korábbi közleményében azt írta: a támadással gyanúsított fiatal az FC Metz nemzetközi akadémiájának tagja. Hozzátették, hogy a klub „megdöbbenéssel értesült a Frankfurtban történt tragédiáról”, és kifejezték őszinte támogatásukat a sérült játékosnak, családjának és hozzátartozóinak.

Az elhunyt fiatal klubja, a JFC Berlin a család iránti tiszteletből és a folyamatban lévő eljárás miatt nem nyilatkozott az ügyben.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top