nlc.hu
Aktuális

Nem várta meg az egyik vizsgálatot a kórházban, rendőrök csengettek nála hajnalban

Rendőrök mentek a férfiért, aki balesete után nem várt meg egy vizsgálatot a kórházban

Másnap magánrendelésre ment volna, de a rendőrök gyorsabbak voltak.

Rendőröket küldött a nyíregyházi kórház egy kerékpáros balesetet szenvedő férfiért, miután szó nélkül hazament a kórházból. Balogh Józsefnek ugyan rövid idő alatt megvizsgálták és bekötözték a sebeit, az ultrahang vizsgálatra viszont sokat kellett volna várnia, ezért úgy döntött, azt másnap magánrendelésen végezteti el, írja az RTL.hu.

Erre azonban nem került sor, hajnali 1 óra 21 perc körül csöngettek nála a rendőrök, majd mentővel be kellett mennie a kórházba. „Hajnali 1 óra 40 körül megcsinálták az ultrahangot, megállapították, hogy semmi bajom sincs, ideadták a zárójelentést, ez volt 13 perc” – tette hozzá.

Rendőr bilinccsel

Fotó: Pixabay

A konkrét esetről a betegjogokra hivatkozva a nyíregyházi kórház nem adott tájékoztatást, de azt írtak, ha valaki szó nélkül távozik a kórházból, és az orvos szerint „a beteg életveszélyes állapotba kerülhet amiatt, hogy nem várta meg a szükséges vizsgálatokat, az ellátóhelynek az esetet be kell jelentenie a rendőrségre”.

Zacher Gábor 40 éve dolgozik sürgősségi ellátásban, azt mondja nem egyedi eset, hogy egy kórház rendőrt küld a betegért. Szerinte ha valaki nem szeretne megvárni egy vizsgálatot, és saját felelősségre távozna a kórházból, akkor azt mindenképpen jelentse be az illetékes szakorvosnak vagy műszakvezetőnek, és írja alá a szükséges dokumentumokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top