nlc.hu
Aktuális
Kétszer tört be ugynaoda, másodjára bocsánatot kért

Kétszer tört be ugyanoda, másodjára bocsánatkérő levelet is hagyott

A két betörés az ingatlanban négy napon belül történt. A lakásból az áldozat épp kiköltözni készült, de még sok holmija volt ott.

Az angol Stoke-on-Trent városában egy érző szívű betörő, a 39 éves Simon Tolley járta az ingatlanokat. Amikor december 11-én betört egy házba, egy pénztárcát és egy bankkártyát tulajdonított el. Három nappal később, december 14-én ismét visszament oda, akkor már egy televízióval és egy pitbike motorral gazdagabban jött el onnan. Második alkalommal már megeshetett a szíve az áldozatán, ugyanis hagyott egy bocsánatkérő üzenetet, egy cetlire írva az „I am sorry” (Sajnálom) szavakat – írja a Stoke Sentinel.

Betörő

Betörő van a mi utcánkban… Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

Az ügyben eljáró ügyész, Giles Pengelly szerint az áldozat épp költözés közben volt, amikor a betörések történtek, de még jó néhány cucca volt az ingatlanban. Miután letiltatta a bankkártyáját – amit a betörő használni próbált – , kiderült: összesen nagyjából ezer angol fontnyi (bő 400 ezer forintnyi) anyagi kár érte.

Az elkövető ezután nem túl nagy bölcsességről téve tanúbizonyságot az áldozat szomszédjainak próbálta eladni a lopott motort, amiről ők az áldozatot értesítették. Ő aztán Facebookon lépett kapcsolatba az elkövetővel, aki így rendőrkézre jutott. Két rendbeli betöréssel és csalással vádolták meg, amiért 15 hónapnyi börtönt kapott két évre felfüggesztve.

A korábban tizenkét éven át sikeres vállalkozást üzemeltető férfi a pandémia alatt veszítette el mindenét, lecsúszott, drogfüggővé és hajléktalanná vált. A bíró abbéli reményében adott ilyen enyhe büntetést, hogy a férfi talán jó útra tér. A folyamat el is kezdődött, abbahagyta a drogfogyasztást. 20 napnyi rehabilitációs tevékenységet és 80 órányi szociális munkát kell végeznie, hogy szabad maradhasson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top