nlc.hu
Aktuális

Elhunyt Pat Robertson, az ismert tévéprédikátor

93 évesen elhunyt a legismertebb amerikai tévéprédikátor, Pat Robertson

Robertson korábban elnökjelölt is volt, de a legmaradandóbb tette a Christian Broadcasting Network (CBN) megalapítása volt, amivel nagy befolyással bíró médiamogullá vált.

Egy évvel a felesége halála után elhunyt Pat Robertson, a világhírű tévéprédikátor. 93 éves volt, a halála okáról egyelőre nem közöltek bővebb információt. Robertson egy virginiai televízió műsorvezetőjéből nőtte ki magát televíziós lelkipásztorrá, ebbéli minőségében pedig nemcsak az Egyesült Államokban, hanem világszerte ismert lett – írja az Index.

Pat Robertson

Pat Robertson 2015-ben (fotó: Profimédia)

A lelkipásztornak nagy szerepe volt abban, hogy a Republikánus Pártban a konzervatív kereszténység kerüljön a középpontba. 1988-ban maga is úgy döntött, hogy megméretteti magát az elnökválasztáson, és ugyan reális esélye volt arra, hogy ő legyen a befutó, a republikánusok inkább idősebb Bush elnököt indították helyette. Később emiatt inkább a háttérből irányította a politikai folyamatokat, komoly szereppel bírt a Republikánus Pártban. Ismert volt a megosztó kijelentéseiről, például szerinte a Katrina-hurrikán Isten bosszúja volt az amerikai nők abortuszaiért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top