nlc.hu
Aktuális

Katasztrófa Gyöngyöstarjánban

Halálos áldozatai is vannak a gyöngyöstarjáni árvíznek

A csütörtöki felhőszakadás miatt árvíz alakult ki Gyöngyöstarján településen, aminek két halálos áldozata is van. Az önkormányzat felhívta a lakosok figyelmét arra, hogy a veszély még továbbra sem múlt el.

A hatalmas esőzések miatt árvíz sújtotta Gyöngyöstarján települést, a katasztrófában ketten meghaltak – írta meg a Telex

A Gyöngyös Ma hírportál beszámolója szerint a csütörtöki felhőszakadás miatt megáradt patak teljesen elzárta a települést, aminek következtében az autókat visszafordították Gyöngyös felé, az utakat pedig lezárták. Az árvíz az autókat is elsodorta. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. 

árvíz

A fotó csak illusztráció (Kép: Getty Images)

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelem megerősítette, hogy ketten meghaltak az árvíz során. Az egyik áldozatot a patakmederből kilépő víz vitte el, a másikat pedig egy szerteágazó pincerendszerbe sodorta a víz. A felkutatásában a fővárosi búvárszolgálat, illetve a rendőrség speciális kereső drónja segített, azonban egyiküket sem sikerült újraéleszteni. 

Az önkormányzat felhívta a lakosok figyelmét, hogy az árvíz továbbra is veszélyt jelent, ezért figyeljék a híradásokat, tájékoztatásokat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top