nlc.hu
Aktuális

Továbbra is záporokra számíthatunk

A meleg mellett záporokra számíthatunk

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

A reggeli órákban a réteges felhőzet gomolyosodik, és erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több helyen záporral, zivatarral. Délutántól azonban északkelet felől szárazabb levegő érkezik, így csökken a felhőzet, és a csapadékgócok is egyre inkább a nyugati és déli tájainkra szorulnak vissza. Az északkeleti, északi szél megélénkül, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében olykor meg is erősödik.

Eső előtti égbolt.

Fotó: Getty Images

Zivatarok környezetében átmeneti viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Délutánra Északkelet felől tovább csökken a felhőzet, ezzel együtt a záporok, zivatarok is megszűnnek és az ország nagy részén kiderül az ég. Az Északnyugat-Dunántúlon azonban még hajnalban is lehetnek felhős körzetek.

Az északkeleti, északi szelet több helyen élénk, északkeleten olykor erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között alakul – írja a met.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top