nlc.hu
Aktuális

Elfogták az őstermelőket zsaroló testvérpárt

Védelmi pénzt szedtek az őstermelőktől, videó készült az elfogásukról

Egy testvérpár több őstermelőt is megzsarolt Dabasnál. Azzal fenyegették őket, hogy ha nem fizetnek, bántani fogják őket és családtagjaikat. A rendőrség közbeavatkozott.
Letartóztatás

A dabasi rendőrséghez befutott információk szerint a testvérek már régóta zsarolták a dabas-sári őstermelőket, a tőlük beszedett védelmi pénzből éltek. Azzal fenyegetőztek, hogy a nem fizetőknek nemcsak az eszközeiket és a terményüket teszik tönkre, hanem a családtagjaik és a saját testi épségük fogja bánni.

Volt, akit heti rendszerességgel sarcoltak meg egy éven át, és fizetett, mert nagyon féltette a családtagjait. A rendőrök gyorsan közbeavatkoztak, amint tudomást szereztek a bűntettekről – írja a 24.

A soron következő összeg átadásánál lesben álltak, és amint a termelő átadta a 25 ezer forintot, azonnal lecsaptak és ártalmatlanná tették a zsarolót. L. Imre után az öccsét, L. Jánost is hasonló szituációban fogták el, az általa kizsarolt húszezer forint abban az autóban volt szétszórva, ahonnan a rendőrök kitessékelték. L. János a kihallgatás során beismerő vallomást tett, míg a bátyja egy ki nem fizetett munkára hivatkozva próbálta magyarázni a 25 ezer forintot.

A testvérpár ellen társtettesként, folytatólagosan, bűnszövetségben, élet és testi épség elleni fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top