nlc.hu
Aktuális

Budapest és a Pride

Karácsony Gergely: Magától értetődő, hogy kitűzzük a szivárványos zászlót

Idén is kitűzik a szivárványos zászlót a városházára. Karácsony Gergely főpolgármester emlékeztetett, hogy Budapest az önkifejezés és a szabad identitásválasztás városa.
Pride zászló

A főpolgármester és az idén 150 éves Budapest köszönti a 28. Pride Közösségi Fesztivált – áll Karácsony Gergely közleményében. A városvezető leszögezte, hogy Budapest elfogadó és szabad város, amely büszke minden egyes polgárára, aki kiáll a saját és mások szabadságáért.

A szeretet, a szerelem szabadsága a legalapvetőbb jog, amit tűzön-vízen át védenünk kell. Aki pedig gyűlöletre építi a várát, joggal félhet, mert azt a szeretet fogja ledönteni. Sokan sokat vitatják, hogy a gyűlöletre, megkülönböztetésre, kirekesztésre épülő politikának miért nincs esélye maga alá gyűrni a nagyvárosokat, így Budapestet sem, hiába próbálják. Azért nem, mert ez a politika végső soron a félelmekre épül, a félelem alapja pedig a megismerés hiánya. Attól félünk, akinek nem ismerjük a történetét. De Budapest ma az emberi történetek sokasága.

Mint Karácsony Gergely írja, „magától értetődő, hogy idén is kitűzzük a szivárványos zászlót a Városházára. Magától értetődő, mint két ember szerelme. Magától értetődő, hogy Budapest olyan város, ahol mindenki azt szeret, akit csak akar. Magától értetődő, hogy a Pride örömünnep, a szeretet ünnepe, a szabadság ünnepe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top