nlc.hu
Aktuális

Táncolt a színpadon, nem kapta meg az érettségi bizonyítványát

Táncolt a színpadon, nem kapta meg az érettségi bizonyítványát

Az iskolaigazgató nagy nyilvánosság és a családja előtt szégyenítette meg a diáklányt.
Hafsah Abdur-Rahman táncol a színpadon, majd ezért az igazgató nem adja át neki az érettségijét

Örömteli pillanatok helyett megaláztatásban volt része egy középiskolai végzős diáknak Philadelphiában, miután nem adták oda neki az érettségi bizonyítványát.

Az eset a Philadelphia High School for Girls ünnepélyes bizonyítványosztó eseményén történt június 9-én. Amikor a 17 éves végzős diákot, Hafsah Abdur-Rahmant szólította az iskola igazgatója, a lány táncolva ment végig a színpadon, hogy átvegye az oklevelét. Ám az igazgató, Lisa Mesi emiatt nem volt hajlandó átadni neki az érettségi bizonyítványát, hanem a földön lévő kosárba dobta.

Állítólag korábban az igazgató figyelmeztette a diákokat, hogy a családjuk nem éljenezhet és nem tapsolhat, amikor megjelennek a színpadon. Ám ez a megalázó eljárás, amit az igazgató elkövetett, sokaknál kicsapta a biztosítékot.

„Ha úgy gondolták, hogy nem szabadna a színpadon keresztül táncolnom, akkor senkinek sem lett volna szabad integetnie, puszit küldenie vagy jeleznie. Úgy érzem, hogy ez ugyanaz, és egyáltalán nem igazságos – mondta Abdur-Rahman. – Annyira szégyelltem magam. Nem is tudtam élvezni az érettségi ünnepség többi részét.”

A tinédzser hozzátette, hogy a bizonyítványának átvétele nem csak saját maga miatt volt fontos, hanem a nővére emléke miatt is, akit 14 évesen öltek meg. Az ünnepség után, a színfalak mögött egyébként megkapta az érettségi oklevelét. 

A tankerület bocsánatot kért az érintett végzősöktől és családjaiktól, valamint közölte, hogy kivizsgálják az ügyet, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset.

(6abc)

(Kiemelt kép: Twitter/Marc Lamont Hill)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top