nlc.hu
Aktuális

Áramütés ért egy kislányt az óvodában

Áramütést szenvedett egy kislány az óvodában, mert nem burkolták be az elektromos berendezést

Áramütés következtében 8 napon túli sérülésekkel szenvedett egy kislány, mert az óvodában nem burkoltatták be a hűtő-fűtő berendezéseket.

Áramütést szenvedett egy kislány, mert az óvodafenntartó nem burkoltatta be a hűtő-fűtő berendezéseket. A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt a 48 éves nővel szemben – írja az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a nő egy óvodát fenntartó és üzemeltető cég képviselője volt. Az óvoda üvegfalai miatt a berendezéseket a fal előtt, a földön kellett elhelyezni, aminek a villamos csatlakozása hozzáférhető volt. Korábban már egy szakember is felhívta a nő figyelmét a problémára és a burkolást javasolta. A kivitelező még árajánlatot is adott a nőnek, aki azt nem fogadta el, továbbá mástól sem rendelte meg a munkát. 

A óvodai dolgozók párnákkal és székekkel igyekezték megakadályozni, hogy a gyerekek hozzáférjenek a nyitott berendezésre. Az óvónők többször is jelezték a nőnek a problémát, azonban nem intézkedett. A dolgozók igyekezete ellenére egy kislány 2017 májusában bebújt a készülék mögé, ahol hozzáért a csatlakozóhoz. A kislány 8 napon túli sérüléseket okozó áramütés áldozata lett. 

A falból kilógó berendezés

A falból kilógó berendezés (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

Az ügyészség a nőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést indítványoz a vádiratban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top