Aktuális

Forradalmi fényképezés mobiltelefonnal

A HUAWEI legújabb fejlesztése a P-szériás telefonok családjából érkezett. A P széria okostelefonjairól elmondható, hogy elsősorban a kamerára, vagyis a fényképezés élményre fókuszálnak. Kipróbáltam, a HUAWEI P60 Pro készüléket, és őszintén elismerem, hogy fotózásban nálam verhetetlen!

Forradalmi fényképezés mobiltelefonnal
Első helyen a kamerás telefonok között

Miután néhány napig teszteltem a HUAWEI P60 Pro készüléket, egyáltalán nem tartottam meglepőnek azt a tényt, hogy a kamerás telefonok között a dobogó legmagasabb fokára tartotta érdemesnek a DxOMark. Ezen a listán olyan telefonokat is maga mögé tudott utasítani a legújabb fejlesztésű kameráival, mint a Samsung Galaxy S23 Ultra vagy az Apple iPhone 14 Pro.

Forradalmi fényképezés mobiltelefonnal
Mit rejt az XMAGE fantázianévre keresztelt kamerasziget?

Először is három tökéletesen elhelyezett hátlapi kamerát, amelyek együttes látványa határozottan egy fényképezőgép kamerájára emlékeztet, illetve egy előlapi kamerát, és természetesen a szoftverrendszert, amely az XMAGE rendszer lelke.

A központi Ultimate Light-Intake fő kamera 48 megapixeles. Fizikailag is változtatható (manuálisan és automatikusan) F1.4-F4.0 rekesznyílása, és az RYYB érzékelő technológiájának eredményeként még gyenge fényviszonyok között is tisztább és részletgazdagabb képeket készít, mint a versenytársak.

Forradalmi fényképezés mobiltelefonnal

A másik két hátlapi kamera egy 13 MP ultraszéles látószögű kamera (F2.2 rekesznyílással) és egy 48 MP Ultra Lighting telefotó kamera (F2.1 rekesznyílással, OIS).

Forradalmi fényképezés mobiltelefonnal

A telefotó kamera nagyobb távolságból is lenyűgözően szép éjszakai felvételeket készít. Azt kapjuk vissza a képeken, amit látunk. Nagyítás után sem vesznek el a részletek, és nem lesz sötét a kép. A Szuperhold funkció számomra kifejezetten izgalmas volt. Mindig is kedveltem azokat az éjszakai fotókat, ahol a holdat is látni lehet. Az Ultra Lighting kamera és a mesterséges intelligencia kombinációjával úgy fényképezhetjük le a mesés holdat, és a holdvilágos éjszakában lüktető várost, hogy közben az épületek is tisztán látszanak.

A másik kiemelkedő képessége a telefonnak a makrofotózás. A P60 Pro egy hosszú távolságú zoom objektívet is tartalmaz, amely lehetővé teszi a fókusztávolság rugalmas vezérlését. Ennek köszönhetően a teleobjektív kamera tűéles képeket készít a részletekről nagyobb távolságból, gyenge fényviszonyok mellett is. Nem kell közel menni a részletek megörökítéséhez, mert akár 10 cm távolságból is tökéletes eredményt kaphatunk. Természetesen a közelről készített makrófotók sem fognak csalódást okozni.

Forradalmi fényképezés mobiltelefonnal
Az XMAGE új Camera Zoom Ring funkciója pedig visszaállítja a tükörreflexes fényképezőgép-szerű zoomolás élményét. Ez a vadonatúj kezelőfelület kényelmesebb és valósághűbb fotózási élményt nyújt.

A hátlapi kamerák minden funkciót tudnak, amit egy fotózásnál használnánk: gyors menü, éjszaka, szuper makró, makró, Story Creator, audio zoom, nagy felbontás, time-lapse, kettős nézetű videó, portré, Pro, Slow-Mo, panoráma, monokróm, fényfestés, szűrő, matricák, dokumentumok scennelése, Master AI, mozgókép, pillanatfelvétel, Capture Smiles, audio vezérlés, időzítő, burst felvétel….

Forradalmi fényképezés mobiltelefonnal

A HUAWEI által fejlesztett szoftverrendszer különlegessége, hogy némi utómunkára is képes a képeink tökéletességének érdekében. A HUAWEI XD Fusion Pro vadonatúj textúra motorja AI tanuló algoritmussal együttműködve segít precízen visszaadni a különböző anyagú tárgyak textúrájának jellegét, legyen szó üvegtárgyról, szövetről, fémről, fáról vagy akár a bőrünkről.

A fotózás élményét az előlapi kamerával sem kell nélkülöznünk. A 13 megapixeles, F2.4 rekesznyílású, széles látószögű szelfikamera komoly mélységélességével részletgazdag képeket készít. 4K videofelvételeivel pedig bármelyik közösségi oldalon kiemelkedhetünk a videóink minőségével.

Egyedi design

A HUAWEI P60 Pro esetében azért nem elég csak a kamerák képességeiről beszélni, hiszen a készülék designban is különleges. A telefon két színben érhető el. Magyarországon egyelőre csak elegáns fekete kivitelben kapható, de remélhetőleg hamarosan az egyedi (minden darab más mintázatú) Rococo gyöngy változat is piacra kerül.

Az előlap egy 6,67″-os, Quad-curve kijelző, ívelt sarkokkal, amely szinte teljesen kávamentes. A kijelző sérülésmentességét a HUAWEI által kifejlesztett Kunlun üveg biztosítja, amelynek ütésállóságát komolyan megnövelték.

Forradalmi fényképezés mobiltelefonnalMég kevesebb kompromisszum

A natívan elérhető kedvenc alkalmazásainkat letölthetjük az AppGalleryből pillanatok alatt. Ha natívan nem elérhető, akkor sem kell aggódnunk, mert az AppGalleryn keresztül rákeresve az alkalmazás-áruház felajánlja a telepítést, sőt a frissítéseket is megkeresi hozzá. Így már szinte nem is kell kompromisszumot kötnünk a telefon használatakor, legyen szó akár időjárást, menetrendet, vásárlást, híreket, szórakozást, vagy utazást érintő appokról. A kedvenc Google alkalmazások elérésére pedig egy alternatív megoldás lehet a Gbox is.

Az AppGalleryben szinte minden alkalmazás rendelkezésünkre áll, amire szükségünk lehet a tökéletes telefon élményéhez.

Forradalmi fényképezés mobiltelefonnal
88W-os Super Charge Turbo mód, amit nekem találtak ki

Nemegyszer ébredtem arra, hogy elfelejtettem töltőre tenni a telefonom, és reggel arra ébredtem, hogy nagy hiba volt, mert nem tart ki az aksim napközben. A HUAWEI P60 Pro telefonnal azonban ez nem jelent gondot, hiszen eszméletlenül szuper gyorstöltővel rendelkezik, így 10 perc alatt (amíg megiszom a kávémat) turbó módban 50%-ra tölthető fel. Sőt vezeték nélküli fordított töltésre is alkalmas, így az okosórám töltöttsége miatt sem kell aggódnom.

Szerencsére az aksi is hosszú élettartammal (akár 5 év) rendelkezik a HUAWEI BatteryCare technológiának köszönhetően.

A HUAWEI P60 Pro egy tökéletes kamera, egy megbízható, könnyen kezelhető telefonban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top