nlc.hu
Aktuális

Tönkrement a több száz millió forintos MR-brendezés

Egy kutya vizsgálata közben sérült meg a több száz millió forintos MR-berendezés a Semmelweis Egyetemen

Egy kutya vizsgálata során súlyos kár keletkezett a Semmelweis Egyetemen lévő MR-berendezésben. A füstöt még az utcáról is látni lehetett.

A Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikáján hétvégén az ELTE TTK kutatási projektjének keretein belül forgattak filmet egy kutya vizsgálatáról, amely során súlyos kár keletkezett az MR-berendezésben. 

Egy beteg a vizsgálat közben

Egy beteg a vizsgálat közben (Fotó: Pexels)

A hvg.hu információi szerint a meghibásodásnak az lehet az oka, hogy nehezéknek egy zsákot helyeztek a gépbe, amiben valamilyen fémtárgy is volt, így a készülék azonnal tönkrement. Az utcáról is jól látható volt az így keletkezett füstfelhő. A lap úgy tudja, hogy a klinika egyik legkorszerűbb, azaz egy 700 millió forintos 3T MR gépe hibásodott meg. 

Kérdéseikkel keresték a Semmelweis Egyetemet is, akik megerősítették a műszaki hibát, de a részleteket már nem kommentálták. A hiba kijavítása jelenleg is folyamatban van. A kutyának az információk szerint nem esett bántódása. 

(hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top