nlc.hu
Aktuális

Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban

Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban, két katona meghalt a balesetben

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tragikus balesetet.

A Magyar Légierő két Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter három fővel a fedélzetén, egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant.

A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre 2 katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik, áll a Honvédelmi Minisztérium közleményében. 

 
Airbus H145 M típusú helikopter gyakorlatozik az 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképző Bázisán

Airbus H145 M típusú helikopter gyakorlatozik az 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképző Bázisán Hajdúhadház közelében 2022. február 25-én. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A balesetről elsők között a horvát N1 számolt be. A baleset a Čikola kanyonban történt, Šibeniktől nem messze. Kerestük a Honvédelmi Minisztériumot a részletekkel kapcsolatban, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

A Horvát Védelmi Minisztérium és a horvát hegyimentők a 24Sata-nak megerősítették a híreket, ahogy azt is, hogy a helikopter magyar volt. Az is kiderült, hogy a gép nem a Krk-i nemzeti park területén zuhant le, hanem egy Natura 2000-es területen, írja a 24.hu. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top