nlc.hu
Aktuális

Az esti zivatar fákat döntött ki, vezetékeket szakított le

Az esti zivatarlánc fákat döntött ki, ágakat és vezetékeket szakított le

Fákat döntött ki, ágakat és vezetékeket szakított le a szerda késő esti vihar – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Különösen sok, több mint negyven bejelentés érkezett Budapest XIV. és XV. kerületéből, ahol számos hatalmas fa dőlt az úttestre, parkoló autóra, kerítésre és házakra – írták. Pest vármegyében több városban, Gödön, Dunakeszin, Vác közelében, Kosdon ugyancsak fakidőlések nehezítik a közlekedést. Nagyrédén egy családi ház tetőszerkezetét vitte le a vihar. Dőltek ki fák Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is – áll a közleményben.

Vihar a Dunakanyarban

Lecsap a vihar a Dunakanyarban (részlet a Pilisi Parkerdő videójából)

A Budapestet fél tíz után elérő, Salgótarjántól Velencéig húzódó zivatarlánc intenzív villámtevékenységgel párosult. A vihar a Dunakanyarban egészen fantasztikus látvánnyal párosult, amit a Pilisi Parkerdő webkamerája rögzített. A videót az időképen tudod megtekinteni.

A vihar Szlovákia felől érte el az országot. Látványos peremfelhővel, heves villámlásokkal tarolta le a Dunakanyart, mielőtt elérte a fővárost.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top