nlc.hu
Aktuális

Rendőrnek adta ki magát a csaló, hogy hozzáférjen a számlához

Rendőrnek adják ki magukat a csalók, hogy kifosszák a bankszámlánkat

A Nemzeti Védelmi Szolgálat hívta fel a figyelmet a csalók új módszerére, ahol magukat rendőrnek kiadva próbálnak hozzáférni a bankszámlánkhoz.

Több millió forintot emeltek le egy áldozat bankszámlájáról azok a csalók, akik azzal kezdték meg áldozatuk behálózását, hogy rendőrnek adták ki magukat. A Nemzeti Védelmi Szolgálat Facebook-posztja szerint a csalás fajtája régi, ezúttal csupán új köntöst kapott.

Néhány napja az NVSZ bejelentést kapott azzal kapcsolatban, hogy ismeretlenek több millió forintot emeltek le egy bankszámláról. Egy elkövető rendőrként mutatkozott be, majd azt hazudta, hogy feltörték az áldozat bankszámláját – írja a hvg.

Az áldozat elárulta, melyik banknál van számlája. Ezután a bank nevében már egy másik csaló telefonált neki, hogy megszerezze azokat az adatokat, melyekkel hozzáférhet a számlához. Rávették, hogy telepítse a telefonjára az Anydesk nevű programot, ebben segítettek is neki, majd elkérték az SMS-ben kapott kódokat. Ezek után már teljes hozzáférésük volt a számlához, ahonnan a teljes ott található összeget megpróbálták leemelni.

Csaló

Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

A hatóság már nyomoz, az NVSZ pedig óvatosságra inti a lakosságot. Legyen gyanús, ha a rendőrség nevében telefonálnak bankszámla-feltörésre hivatkozva és a bankszámla adatainkról kérnek információkat. A bankok pedig soha senkitől nem kérik, hogy a saját alkalmazásuk mellé egy másikat is feltöltsenek a telefonjukra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top