nlc.hu
Aktuális

Benyújtotta lemondását a köznevelésért felelős helyettes államtitkár

Benyújtotta lemondását Kisfaludy László András, a köznevelésért felelős helyettes államtitkár

Az értesülések szerint benyújtotta lemondását Kisfaludy László András, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős helyettes államtitkára.

A Magyar Hang értesülései szerint benyújtotta a lemondását Kisfaludy László András, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára.

A lap információ szerint a dokumentum a mai napon már Orbán Viktor miniszterelnök elé került. Arról egyelőre még nincsenek információk, hogy mivel indokolja a lemondását. 

Az elmúlt időszakban a közoktatást érintő státusztörvénytől volt hangos a média. Az Országgyűlés június 16-án tárgyalta a törvény előterjesztését. A fideszes többségű kulturális bizottság június 22-én fogadta el a törvényjavaslat végső változatát.

Az ellenzéki pártok több mint negyven módosító javaslatot adtak be, amiket a bizottság kormánypárti többsége le is szavazott. 

A státusztörvényt július első hetében el is fogadhatja az Országgyűlés. A pedagógus szervezetekkel folytatott egyeztetéseken volt, hogy Kisfaludy László vett részt. 

Kisfaludy László András, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős helyettes államtitkára beszédet mond az Ökoiskola címek átadásán az ELTE Lágymányosi Campusán 2023. június 9-én.

Kisfaludy László András, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős helyettes államtitkára beszédet mond az Ökoiskola címek átadásán az ELTE Lágymányosi Campusán 2023. június 9-én. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top