nlc.hu
Aktuális

Emberrablónak gondolt egy taxisofőrt, ezért lelőtte

Emberrablónak vélte a taxisofőrt, ezért lelőtte

A nő egy út menti tábla miatt gondolta azt, hogy a taxis el akarja őt rabolni.

Gyilkossággal vádolták meg és meghosszabbították őrizetben tartását az amerikai hatóságok a hétvégén annak a nőnek, aki halálosan megsebesítette az őt szállító taxisofőrt a mexikói határ közelében, mert azt gondolta, hogy el akarja rabolni, írja az MTI.

A 48 éves nőt még június 16-án vették őrizetbe, a Texas államban lejátszódott tragikus incidens után. A rendőrségi dokumentumok szerint a Kentucky állambeli nő, Phoebe Copas a barátját látogatta meg El Paso határvárosban, majd beszállt egy közösségi taxiszolgáltatóhoz tartozó sofőr, Daniel Piedra Garcia autójába.

Villogó egy rendőrautó tetején

(Fotó: Unsplash)

A letartóztatási jegyzőkönyvben az olvasható, hogy a nő az autóból az út mentén egy táblát látott, amelyen a közeli mexikói nagyváros, Ciudad Juárez neve szerepelt, amiből azt gondolta, a taxis elrabolta őt, és Mexikóba akarja hurcolni. Ezután a nála lévő pisztollyal fejbe lőtte a sofőrt, majd a sebesült Garcia fotóját elküldte a barátjának. Az autót egy szalagkorlát állította meg, a mentőket a nő riasztotta.

Daniel Piedra Garcíat válságos állapotban szállították kórházba, és családja kérésére néhány nap kezelés után lekapcsolták az őt életben tartó készülékekről, mert az orvosok szerint nem volt remény a felépülésére. A nő ellen ezt követően emeltek vádat szándékos emberölés miatt.

A vizsgálat szerint a taxi nem tért le a megadott cím felé vezető útvonalról, azelőtt sem, hogy a nő a lövést leadta, és az eset nem közvetlenül a határátkelő közelében történt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top