nlc.hu
Aktuális

Szándékos emberöléssel gyanúsítják a rendőrt, aki megölt egy 17 éves fiút

Szándékos emberöléssel gyanúsítják a rendőrt, aki megölt egy 17 éves fiút

Állítólag összetört a rendőr, aki lelőtte a 17 éves fiút Franciaországban.

A 17 éves Nahel M.-re azután lőtt rá egy rendőr, hogy egy közúti rutinellenőrzés során ellenállt.

A rendőrség kedd este azt állította, hogy a járművel belehajtott két motoros rendőrbe. Ám a mobiltelefonnal készült videón azonban az látható, hogy egy rendőr a megállított autó ajtajára szegezi fegyverét, mire a sofőr hirtelen elhajt, a rendőr pedig közelről tüzet nyit rá, halálosan megsebesítve a volánnál ülő fiatalt. A felvételen hallható, hogy valaki azt mondja: “Mindjárt kapsz egy golyót a fejedbe!”, de nem lehet pontosan azonosítani a beszélőt.

Villogó egy rendőrautó tetején

(Fotó: Unsplash)

Az őrizetbe vett rendőrt szándékos emberöléssel gyanúsítja a nanterre-i ügyészség. Gérald Darmanin francia belügyminiszter közölte: a rendőrség felügyeleti szerve (IPGN) belső vizsgálatot indított az ügyben. Valószínűleg jogtalanul használta a fegyverét, letartóztatásban van. „A másodperc töredéke alatt hozott egy döntést, valószínűleg hibát követett el, de ezt majd a vizsgálatnak kell kimondania” – mondta az ügyvéd, Laurent-Franck Lienard.

Nem a francia rendőrséget hibáztatom, hanem egyetlen embert. Azt, aki elvette a fiam életét” – ezt már a lelőtt tizenhét éves fiú, Nahel édesanyja mondta

A rendőr bocsánatot kért a családtól, ügyvédje szerint „mélyen lesújtották a történtek”.  

A tragikus eset óta minden éjjel országszerte zavargások voltak. Emmanuel Macron francia elnök válságtanácsot hívott össze, megmagyarázhatatlannak és megbocsáthatatlannak nevezte a fiú lelövését. Azt mondta, szeretné, ha az igazságszolgáltatás a lehető leggyorsabban végezné a munkáját. 

2020-ban hatalmas zavargásokat okozott George Floyd halála. Végül mindhárom, ellene felhozott vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék Derek Chauvin volt rendőrtisztet, a Minneapolisban található Hennepin megyei bíróságon. Chauvin 2020 május 25-én, egy rendőri intézkedés során perceken keresztül térdelt az afroamerikai George Floyd nyakán, és ezzel a vád szerint a férfi halálát okozta. Emiatt robbant ki aztán a Black Lives Matter mozgalom.

(Telex, Hetek)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top