nlc.hu
Aktuális

Így néz ki a hirdetés, ami miatt vizsgálatot indított a GVH a Lidl ellen

Így néz ki a Lidl-reklám, ami miatt vizsgálatot indított a GVH

Mutatjuk a márciusi Lidl-szórólapot, amin szerepel a kifogásolt megállapítás.

Vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Lidl Magyarország ellen, mert a cég vélhetően megtévesztő módon állította, hogy a „Lidl a legolcsóbb élelmiszerlánc”.

Mint arról beszámoltunk, a versenyhivatal szerint az állítás a fogyasztó számára azt sugallhatja, hogy hogy cég termékkínálata minden egyes többi magyarországi áruházlánchoz képest ténylegesen a legolcsóbb, és amely állítás vélhetően valótlan tartalmú.

A LIDL kereskedelmi áruházlánc üzlete a Rákóczi út 48-50 szám alatti árkádsoron

A LIDL kereskedelmi áruházlánc üzlete a Rákóczi út 48-50 szám alatti árkádsoron (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Az, hogy valóban megtévesztő volt-e a reklám, majd az eljárás végén fog kiderülni.

Addig viszont előkerítettük az egyik szórólapot, amelyben a kifogásolt megállapítás szerepel, így mindenki eldöntheti, számára megtévesztő-e a hirdetés vagy sem.

Íme a teljes oldalon:

A Lidl akciós újságjának címoldala

A Lidl akciós újságjának címoldala (Forrás: Lidl)

és kinagyítva a kifogásolt megállapítás:

A Lidl a legolcsóbb élelmiszerlánc felirat a Lidl egyik szórólapjáról

A Lidl a legolcsóbb élelmiszerlánc felirat a Lidl egyik szórólapjáról (Forrás: Lidl)

A versenyhivatali eljárásra reagálva egyébként a Lidl közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy a reklámkampányt a Pénzcentrum.hu és a Debreceni Egyetem közös kutatására alapozták. A két hónapon át tartó felmérés során megkérdezett több mint 17 ezer fogyasztó rangsorolta a kutatásban szereplő üzletláncokat, aszerint, hogy melyikben lehet a legkedvezőbb áron bevásárolni a termékkategóriák meghatározása nélkül.

A GVH ugyanakkor úgy véli, hogy a Pénzcentrum által végzett nem reprezentatív felmérés valószínűsíthetően nem alkalmas az eljárás alá vont vállalkozás piacelsőségi állításának objektív, tényszerű igazolására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top