nlc.hu
Aktuális

Vádemelés a kőbányai liftes szatír ellen

Vádat emeltek a kőbányai liftes szatír ellen

A férfi tavaly októberben mutogatta a nemi szervét négy lánynak.
Letolt nadrág egy férfi lábán

Szeméremsértés miatt vádat emeltek azzal a huszonéves férfival szemben, aki tavaly októberben hazáig követett négy lányt, bement utánuk egy kőbányai társasházba, majd a liftbe beszálló lányok előtt a nemi szervét mutogatta. A lányoknak végül sikerült elkergetniük a férfit.

A vádirat szerint a férfi 2022. október 2-án a hajnali órákban, a X. kerületben figyelt fel a négy lányra, akik hazafelé sétáltak, majd követni kezdte őket. A társasházhoz érve a lányok beléptek a lépcsőházba, ahova a vádlott a még nyitott bejárati ajtón keresztül szintén bejutott, majd a lift előtt várakozó sértettek után ment.

Amikor megérkezett a lift, a lányok beszálltak, a vádlott pedig lehúzta a nadrágja sliccét, beállt a lift ajtajába, hogy az ne tudjon elindulni, majd szeméremsértő cselekményt végzett.

A sértettek ütésekkel és rúgásokkal próbálták a lift ajtajából eltolni a férfit, aki azonban folytatta a cselekményt, majd belépett a liftbe, nekidőlt az egyik sértettnek, és őt szeméremsértő módon megfogta. A sértettek védekezésképpen tovább rugdosták a vádlottat, aki végül felhagyott cselekményével, és elhagyta a helyszínt.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot, és arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top