nlc.hu
Aktuális

A BalaLand tulajdonosa a szántódi szabadstrandról

A BalaLand tulajdonosa szerint nekik nem volt kötelező 10 métert szabadon hagyni a Balaton partján

A 7 milliárd forint közpénzzel megtámogatott luxuskomplexum tulajdonosa elmondta, miért csak három méternyi partszakasz jutott a helyieknek a Balaton partján.

Nemrégiben nagy felháborodást okozott, hogy a 7 milliárd forint adófizetői pénzzel megtámogatott BalaLand nevű luxuskomplexum csupán egy zsebkendőnyi területet hagyott szabadon a Balaton partján, Szántódon.

Mutatjuk a képet a helyszínről:

A BalaLandnél található szabad partszakasz Szántódon

A BalaLand mellett található szabad partszakasz Szántódon (Fotó: Facebook/Hadházy Ákos)

A komplexumot március végén átadó cégcsoport tulajdonosa, Szepesi Richárd most interjút adott a 24.hu-nak, és rákérdeztek nála, hogy miért csak egy folyósónyi területet hagytak meg.

Szepesi azt mondta, amikor megvették a telket, valóban volt a papírokon egy 10 méteres, szabadon hagyandó földcsík. Az önkormányzatnak az mondták, hogy oda kívülről is bárki bemehet sétálni, beülni a bárba vagy az étterembe, de nem lehet se fürdőzni, se napozni.

„Az önkormányzat kért egy 3 méteres, a közútról szabadon bejárható utat, szintén ők akarták, hogy ez kerítéssel legyen elválasztva a lakóingatlanoktól. Végül a saját pénzünkön még le is térköveztük ezt az utat” – jelentette ki Szepesi. Beszélt arról is, hogy valóban van ott egy kapu, de tudomása szerint nyitva van, be lehet rajta menni, ha mégsem, akkor valamelyik apartmanban lakó bezárhatta.

Arra a kérdésre, hogy miért nem a parttól 10 méterre húzták fel a kerítést, Szepesi azt mondta, hogy a jogászaik szerint a 10 méteres, szabad bejárású terület a parton nem kötelezettség rájuk nézve, miután a Balaton körbejárhatósága megvalósíthatatlan. „Senki nem húzna fel a saját telke elé egy kerítést a Balatonon, ha nincs rá jogi kötelezettsége” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top